Ajánlások

Rába Futómű Kft.

Rába Futómű Kft.

Rába Futómű Kft.

2010-02-20

"Gyárunkban számtalan szemcseszóró berendezés üzemel, természetesen egyiket sem tudjuk üzemeltetni hatékony porelszívás, és megfelelő porleválasztás nélkül."

"Az egyre szigorúbb emissziós határértékek miatt az elmúlt évtizedben a régi vizes- és zsákos porleválasztóinkat felváltották a magasabb szűrési hatásfokot biztosító patronos rendszerek. Megszoktuk, hogy ezeknél a rendszereknél kb. évente kell cserélni a nem éppen olcsó szűrőbetéteket, ezért is lepődtünk meg, amikor egy új porleválsztó beszerzése kapcsán az Imex Kft. szakemberei 2-3 éves élettartamról beszéltek . Szkeptikusak voltunk, de az enyhén magasabb ár ellenére bizalmat szavaztunk nekik és leszerződtünk egy porleválasztó leszállítására és telepítésére, az egyik legnagyobb szemcseszóró berendezésünk mellé. Szállítónk nem bízott semmit a véletlenre, külön előkészítő egységet telepített a lefuvatásokhoz felhasznált sürítettlevegő szárítására és szűrésére.

Ennek immáron 7 éve, a rendszer azóta (kivéve 2009-et) folyamatos 2 műszakban, néha 3 műszakban üzemelt. Ezidő alatt egyetlen alkalommal cseréltünk szűrőbetéteket, kb 4,5 évvel a beüzemelés után. Az Imex Kft. több porleválasztót is méretezett és szállított cégünknek, nem csupán szemcseszóró berendezéseink mellé, hanem egyéb területekre is (köszörű, gyorsvágó, hegesztő, stb. munkahelyek elszívásához). A telepítés minőségével és a hibátlan működéssel ezek a mai napig a legmegbízhatóbb rendszereink közé tartoznak."

Winkler Pál

Üzemmérnök
RÁBA Futómű Kft.