Ajánlások

Rába Futómű Kft. - köszörűs munkahelyek

Rába Futómű Kft. - köszörűs munkahelyek

Rába Futómű Kft. - köszörűs munkahelyek

2011-01-16

A RÁBA a világ egyik jelentős független futómű- és futómű főegység gyártója. A holding legnagyobb tagját képező Futómű üzletág komplett futóművek, futómű fő- és részegységek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Termékeink az Egyesült Államok piacán speciális futóművek, az európai és kelet-európai piacon pedig tehergépkocsik megmunkált kovácsolt futóműalkatrészei.

Gyáregységünkben tehergépkocsi tengelyek készülnek kovácsolási eljárással. Az utómunkálatok egyik fontos állomását, a köszörűs munkahelyeinket 2010 év végén átköltöztettük, ezt az alkalmat használtuk ki arra, hogy újragondoljuk azok kialakítását és korszerűsítsük az elszívást is. A komplex feladattal az IMEX Filtertechnika Kft-t bíztuk meg, mivel korábban már számtalan esetben bizonyították szaktudásukat. A konzultációk során részleteiben vizsgáltuk a teljes munkafolyamatot, a légtechnikai szempontból ideális kialakításból kiindulva, az anyagmozgatást, daruzást, helyigényeket, zaj- és fényviszonyokat figyelembe véve jutottunk el a végső kialakításhoz. Az elszívástól függetlenül külön feladat volt egy olyan tartóbak megtervezése és megépítése, amely a munkadarab könnyű forgatását és megfelelő pozicionálását teszi lehetővé. A közös munka itt is rendkívül gördülékeny és élvezetes volt. A különböző tengelyek rajzai alapján CAD rendszer segítségével modellezve próbáltuk megtalálni az ideális kialakítást. Később provizórikus bakok is készültek, melyeken élőben tudtuk tesztelni a munkadarabok pozicionálását. Ezen tapasztalatok alapján készült a végleges terv, majd következett a bakok legyártása, melyek kihajlítható, állítható támasztókat is kaptak.

Az elszívás és porleválasztás tekintetében nem voltak aggályaink, hisz az Imex Filtertechnika Kft. már korábban is méretezett és szállított számunkra porleválasztó berendezéseket, melyek mai napig a legmegbízhatóbb gépeink közé tartoznak.

Összességében ismét elégedettségünknek tudunk hangot adni és nyugodt szívvel ajánljuk az Imex Filtertechnika Kft.-t, mint partnert. Jogos a felirat, amit a cégautójuk oldalán láthattunk: „a szűrőspecialista”.

 

Rokob Péter

gyárfejlesztő

Rába Járműipari Holding Nyrt.

 

KÉPEK

ESETTANULMÁNY