Esettanulmányok

Linde Gas - 100.000 m3/h

Linde Gas - 100.000 m3/h

Linde Gas - 100.000 m3/h

2010-03-03

A Linde Gas egy romániai telephelyén a tavalyi évben teljes felújítást végzett a technológiai gépészetén.

Ennek részeként felújításra kerültek a különböző ipari gázok előállításához szükséges kompresszorok beszívó levegőszűrői. A hatalmas kompresszorok levegőéhsége sem mindennapi, a legnagyobbik kereken 100.000 m3, - azaz több, mint 500 lakás légternek megfelelő mennyiségő - levegőt "fogyaszt" óránként. Tekintettel arra, hogy ipari környezetből történik a környezeti levegő beszívása, a szűrésnek kimondottan fontos szerepe van. Az esetleges szennyeződések mint a kompresszorok állapotát, mint a gyártott ipari gázok mindőségét is befolyásolják. Az üzembiztonság mellet fontos volt továbbá az is, hogy a szűrés ne jelentsen különöseb folytást a kompresszorok számára.

A megoldás megtervezésekor a meglévő épületszekezet szűrőházként való felhasználása mellett döntöttünk. A korábbi zsákos rendszerű szűrők (melyek gyakran eltömődtek, majd kiszakadtak) helyére modern, a klímatechnikában alkalmazott zsebesz szűrők használatát terveztük. A hosszabb élettartam és a finomabb szűrés érdekében két szűrőfokozatot alkalmaztunk. A szűrők rögzítéséhez olyan tartókereteket használtunk, melyek villámgyors szűrőcserét tesznek lehetővé. Mindkét szűrőfokozat állapotát folyamatos nyomáskülönbségméréssel ellenőrizzük, és az eltömődést így időben jelezzük, még mielőtt nagyobb technikai problémákat okozna. A rendszer 2009 július óta kifogástalanul üzemel, azóta több mint 400 millió m3 levegőt tiszítított meg !

 

 

 

 


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.