Esettanulmányok

Hónoló olaj szűrése

Hónoló olaj szűrése

Hónoló olaj szűrése

2010-08-16

Egy keringető szivattyúkat gyártó partnerünk a késztermék tartozékaként kerámia siklócsapágyakat gyárt saját üzemén belül.

Azzal a problémával kerestek fel bennünket, hogy a hónoló berendezés, mellyel a csapágyak felületét csiszolják finomra, sajnos, a gyárilag szerelt szűrőberendezésekkel nem működik megfelelően. A probléma gyökere az volt, hogy a hónoló olajban lebegő kerámia szemcsék megzavarták a finomra hangolt szenzorokat. Így sem a termék nem lett megfelelő minőségű, sem a berendezés nem működhetett biztonsági leállások nélkül.

A helyszíni felmérés során megállapítottuk, hogy a gyárilag felszerelt szűrőrendszer csak fém szemcsék kiszűrésére lenne alkalmas, de egyéb szennyeződés esetén hatásfoka jelentősen csökken.
A mintavétel és annak elemzése után egy gyökeresen más megoldást kínáltunk fel ügyfelünknek.

A korábban használt szűrőberendezés eltávolítását tanácsoltuk, és helyette egy Marksman szűrőház felszerelését javasoltuk. A felszerelést követően, a teljes olajcsere után, 10µm-os szűrőbetéttel tisztítottuk ki a rendszert. Ezt követően kerülhetett behelyezésre a 1,5µm-os abszolút szűrést biztosító szűrőbetét, amelyen már csak a szenzorok által nem érzékelhető szennyeződés juthat át, így a hónoló berendezés üzembiztos működése biztosítottá vált.

  

Bal oldali kép: előtte/utána


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.