Esettanulmányok

Pálmazsír szűrése

Pálmazsír szűrése

Pálmazsír szűrése

2010-08-16

Egy világviszonylatban is vezető pozíciót betöltő snack-gyártó partnerünk a következő problémával keresete fel cégünket: 

A termékek gyártása során felhasznált pálmazsír kristályokat tartalmazott, melyek az adagoló rendszer fúvókáit gyakorta eltömítették. Sajnos, ezzel értékes termelési idő esett ki az üzem jelentős területén.

A helyszíni szemlét és a mintavételt mikroszkópos elemzés követte, mely során megállapítottuk, hogy a pálmazsír egyfelől tartalmaz gyantaszemcséket, illetve kis mértékben egyéb, szervetlen szennyeződést is. A szennyező anyagok szemcsemérete 50-300µm-es skálán mozgott.

További problémát jelentett, hogy a pálmazsír szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú. A szűrést így csak fűtött szűrőberendezéssel volt lehetséges elvégezni. 

Megoldásként egy, a megfelelő áteresztő képességgel rendelkező, rozsdamentes szűrőházat kínáltunk fel, melyre 220V-ról üzemeltethető, folyamatos hőmérsékletet biztosító, fűtő rendszert építettünk ki. A megfelelő szűrési teljesítményről egy egyedileg tervezett 25µm-os finomságú rozsdamentes acélból készített lamellás szűrőbetét gondoskodik.


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.