Esettanulmányok

Hűtővíz szűrése

Hűtővíz szűrése

Hűtővíz szűrése

2010-08-18

Egy kerámia szigetelőket gyártó cég keresett meg bennünket azzal, hogy az üzemben komoly problémájuk van a hűtővíz szennyeződésével.

A szennyeződés az izolátorok (kerámia szigetelők) két végének vágásakor és csiszolásakor keletkezik. Az elemzés kimutatta, hogy a keletkező kerámiacsiszolat részecskei a 0,3 mikrontól 100 mikronos nagyságig terjednek.

 

 

A szűréssel szembeni elvárás a 10 mikronnál nagyobb szennyeződések eltávolítása volt. Miután az elmúlt két évben különböző szűréstechnikai cégek a problémát képtelenek voltak megoldani, ezért először laborvizsgálatok mellett döntöttünk a megfelelő módszer kiválasztásához.

A laboratóriumi elemzés után sikerült megtalálnunk azt a szűrőanyagot – egy erősített 2,5 mikronos polipropilén szűrőmembránt - , amely tiszta végterméket és egy megfelelő szűrőréteg kialakulását eredményezte.

Ezt követően a szűrő méretezése és egy formatervezési javaslat következett. A koncepció egy visszaöblítéses szűrőház, 12 db membrán szűrőbetét, egy differenciálnyomás-vezérlés, két csapószelep és mágnesszelepek masszív fémkeretre szerelésére épült. A kapcsolószekrénybe Siemens SPS-vezérlés került.

A javaslat elnyerte ügyfelünk tetszését és megrendelte a berendezést. A berendezés terveink és ötleteink alapján Sopronban készült.

Az üzembehelyezést követően újból laborvizsgálatokat végeztünk és az eredmény meghaladta várakozásainkat, 2,5 mikronnál nagyobb szennyeződést nem találtunk a szűrt folyadékban.

Ügyfelünket a visszaöblítéses szűrő működése elégedettséggel töltötte el, s további berendezések beszerzését tervezi.

     

 


 

 

 

visszaöblítés                     szűrt víz

 


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.