Esettanulmányok

Részlet egy területi képviselő kollegánk naplójából

Részlet egy területi képviselő kollegánk naplójából

Részlet egy területi képviselő kollegánk naplójából

2011-09-13

"Ma egy nagy múltú iparvállalathoz kellett kimennem sürített levegős problémák felmérése céljából. 

A szóban forgó vállalatnál - mely nevét szándékosan nem említjük - több szerelő, festő és megmunkáló csarnok is van, amelyek sűrített levegős rendszerét a helyi karbantartó részleg működtetett. Ezt a feladatot nemrég az energetikai osztály vette át, és ők hívtak minket, hogy segítsünk, mivel régi jó ügyfelünk.

Amikor a vállalat energia ellátásáért felelős vezetőjével lementünk a csarnokokba felmérni a megoldandó problémákat megdöbbentő dolgokat kezdett mesélni nekem.

A gyártócsarnokok levegővel való ellátásához alapjában véve a rendelkezésükre álló csavarkompresszorok közül 2 db-ra lenne szükség, de a rendszer tömítetlensége, elavultsága miatt kénytelenek egy plusz, azaz 3 db. kompresszort üzemeltetni. A fényező üzemben a levegő előkészítő egységekben már régebben szűrőket kellett volna cserélni. A karbantartó részleg ezt meg is tette, csak a speciális sűrített levegő szűrőket egy egyszerű motorolaj szűrőre cserélték ki, majd amikor rájöttek, hogy ez nem működik (persze miért is működne, hisz nem oda való), egyszerűen nem tettek a házba szűrőt és kész.

 

Természetesen a dolgozók panaszkodtak, hogy a fényezőkamra levegője nem elég tiszta, de mitől is lett volna az, mivel nem volt, ami a levegőben lévő szennyeződéseket kiválassza. Ezeket a dolgokat még csak tetézte, hogy a rendszerből minden csatlakozónál és tömítésnél szivárgott a levegő.

Sajnos ez a vevő nagy árat fizetett a több éves spórolásért, hisz a levegős rendszer folyamatos karbantartása helyett egy nem kis teljesítményű kompresszort kellett üzemeltetnie, illetve most egy nagyobb összegért fel kell újítania az egész technológiát.

Gyorsan átnéztük és megbeszéltük az ügyféllel a teendőket, a kicserélendő csatlakozókat, tömítéseket, a pótlandó szűrőegységeket, szűrőket, hisz minden perc és feleslegesen elfogyasztott energia drága. Hamarosan megoldjuk ezeket a problémákat, és a mi segítségünkkel tudnak majd spórolni az energiával."

Minden kedves ügyfelünket és leendő partnerünket arra kérünk mérlegeljen, min érdemesebb és kifizetődőbb spórolni, a rendszer működéséhez szükséges alkatrészeken, szűrőkön, vagy a napjainkban egyre drágább energián ?


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.