Esettanulmányok

Füstmentes munkahely

Füstmentes munkahely

Füstmentes munkahely

2012-05-04

Itt most nem a dohányzásról lesz szó ...

... pedig a plazmavágó gépek környezetében dolgozók a "passzív dohányzás" sokkal intenzívebb veszélyeinek vannak kitéve, ha nem megfelelő az elszívás kialakítása vagy hatásfoka.

A plazmavágás egy, a fémek termikus vágására használt eljárás, melynek lényege, hogy az elektromos ív és kiáramló gáz kombinációja által keletkező koncentrált plazmaív a vágandó fémet pontszerűen megolvasztja és részben elgőzölögteti az anyagot. A plazmasugár nagy kinetikus energiája kifújja az olvadt fémet. A vágási folyamat intenzív füstképződéssel jár.

A közelmúltban a felvételen látható plazmavágó asztal elszívására kaptunk megbízást.

Amit a szemünkkel füstnek érzékelünk az valójában milliónyi parányi szemcse, melyek annyira aprók, hogy nem süllyednek hirtelen a földre, hanem akár órákig lebegnek a levegőben. A meleg levegővel együtt előbb felfelé száll, majd lassan betölti a légteret, így mindenki belélegzi, aki ott tartózkodik.

Ha ezeket a szemcséket elragadjuk és összegyűjtjük (egy jó elszívó és porleválasztó rendszer pont ezt teszi), akkor a képen látható port kapjuk, mely mikroszkóp alatt vizsgálva még érdekesebb.

   

Első lépésként egy olyan elszívó asztalt kellett terveznünk, mely a lehető legkevesebb légmennyiséggel képes a keletkező füstöt 100%-ban elragadni. A szekcionált elszívás már egy jól bevált módszer: az elszívó asztalt szekciókra bontjuk és csak abból a szekcióból szívunk el, ahol a vágófej dolgozik.
Van azonban számos buktató, melyre kínosan ügyelni kell.

  • a szekciók nyitásának, zárásának időzítése, megfelelő vezérlése
  • az elzárók teherbírása a fellépő por-, salak-, hő- és egyéb terhelésekkel szemben
  • a légmennyiség egyenletes elosztása az asztal teljes szélességében
  • a keletkező salakanyagok könnyű eltávolításának lehetősége
  • a légcsatorna keresztmetszetek megfelelő méretezése
  • stb

Az egyedi elszívóasztal tervezésekor minden helyi adottságot figyelembe vettünk és ezekhez igazodtunk. A végső telepítési tervek elkészítése (csővezeték nyomvonal, a leválasztó felállítási helye, módja, stb) 3D-s tervezőrendszerünknek hála, gyerekjáték volt.

A csővezeték természetesen a jól bevált JACOB rendszer, leválasztóként pedig egy DONALDSON DFPro-t választottunk, UltraWeb szűrőkkel. Az automata öntisztításhoz használt sűrített levegő olaj- és kondenzátum-mentességéről pedig egy DF-Three gondoskodik.

Ilyennek láttuk az elképzelt megoldást a tervezőasztalon (vagyis a számítógép monitorán)

Itt pedig, ahogyan elkészült:

Az utolsó kisfilmünk 02:24 pontjánál jól látszik, hogy milyen mennyiségben keletkezik ez a por vágás közben. A felvételeken látható vágóasztal egy műszak alatt 150 liter port „termelt”.

Még belegondolni is rossz, hogy elszívó hiányában mennyi por kerülne folyamatosan a légtérbe!


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.