Esettanulmányok

Miből lesz a PET-palack?

Miből lesz a PET-palack?

Miből lesz a PET-palack?

2014-01-15

 

Hacsak nem mennek tönkre a fröccsöntőgépek szervoszelepei, akkor ilyen előformákból, amiket nagy nyomású forró levegővel alakítanak a kívánt formára. Ha pedig mégis megtörténik a baj, akkor sem marad senki ásványvíz nélkül, elég ha időben hozzánk fordulnak.

Így tett ügyfelünk is, ezúttal egy osztrák illetőségű, csaknem 40 országban jelenlévő cég, melynek termékeivel, saját megállapításuk szerint, mindenki legalább egyszer találkozik- minden nap! Az elmúlt 60 évben műanyag csomagolóanyagok gyártásával foglalkoztak a legkülönbözőbb anyagok számára, mint motorolajok, mosószerek, tusfürdők vagy üdítőitalok. Esetünkben ez utóbbi gyártása során lépett fel probléma:

A PET-palackok előformáit gyártó Husky fröccsöntőgépek hibásodtak meg. Egyetlen ilyen gép 500 liter hidraulikaolaj felhasználásával működik, a bekerült szennyeződés pedig tönkretette a szervoszelepeket.
Rutineljárásnak számító analízisünk során kiderült, hogy a tömlőkből leváló gumidarabok voltak felelősek az üzemzavarért. A megfelelő megoldás kiválasztásakor több tényezőt kellett figyelembe vennünk. Egyrészt a megfelelő tisztasági osztály elérése és biztosítása volt célunk, másrészt egy szűrőrendszer komplett gépsorba történő telepítése drasztikus beavatkozással és költséges leállással jár. Ehhez hasonló körülmények között a legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha a problémák megkerülésével a szívó-, nyomó-, vagy visszatérő ági telepítés helyett mellékáramú szűrőrendszerrel operálunk.

NFA 40 mobil szűrőberendezésünknek ez volt az első bevetése, prototípusát kifejezetten a mostani paraméterekhez igazítottuk. A berendezéshez 3μ abszolút finomságú Ultipleat szűrőt választottunk, majd párhuzamosan a gyártási folyamattal megkezdődhetett a hidraulikarendszer tisztítása.

A végeredmény magáért beszél: a rendszer ISO tisztasági osztálya 14/12/11-ről 11/7/5-re javult, nem mellékesen pedig 70%-kal csökkentek a karbantartási költségek! NFA 40 mobil szűrőberendezésünk azóta többször is bizonyított, akár folyamatos, akár egyszeri használatról legyen szó, köszönhetően a kompakt kiszerelésnek és a nagy hatásfokú szűrési teljesítménynek.


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.