Hírek

Robbanás egy kínai gyárban – 65 halott

Robbanás egy kínai gyárban – 65 halott

Robbanás egy kínai gyárban – 65 halott

2014-08-02

Robbanás történt egy gyárban Kína keleti részén szombaton, legalább hatvanöten meghaltak, száznál is többen megsérültek – közölte a helyi média. 

"Teljes a felfordulás, a hely felismerhetetlen" – írta egy szemtanú a Sina Weibo közösségi oldalon, amely a kínai Twitternek felel meg.

Az Australia Network News összefoglalója szerint a fémgyár műhelyében kerékagyakat fényeztek és egyelőre nem tudni miért történt a baleset. Később megérkeztek az első jelentések, melyekben az állt az MTI szerint, hogy a balesetet hanyagság okozhatta: vélhetően a gyárban terjengő alumíniumpor robbant be.

A Kínai Központ Televíziós (CCTV) csatornán azt mutatták, ahogy fekete füst emelkedik az alacsony épületek fölé, és testek hevernek raklapokon teherautók és a mentősök sűrűjében.

A robbanás ipari baleset volt, amelyeket viszonylag gyakran történnek Kínában, ahol a biztonsági előírások gyakran lazák. (Lásd: porrobanás a Foxcon-nál)

Forrás:Reuters, Index, Hir24

Magyarországon szerencsére (példa) több olyan technológiai elszívónk is üzemel (aluminiumpor elszívás), melyek által elkerülhetők a hasonló balesetek. A porleválasztók természetesen rendelkeznek a szükséges robbanásvédelmi óvintézkedésekkel és megfelelnek a hatályos ATEX rendelkezéseknek.


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.