Hírek

Ultrabalaton 2015

Ultrabalaton 2015

Ultrabalaton 2015

2015-06-02

Verseny neve: Ultrabalaton
Verseny célja: Körbefutni Közép-Európa legnagyobb és szívünknek legkedvesebb tavát, a Balatont. 

Enikő kolléganőnk tavaly augusztusban, céges grillpartinkon felvetette, hogy mi lenne, ha csapatot indítanánk az Ultrabalaton futóversenyen. Fellelkesültünk, az est végére annyi jelentkezőnk akadt, hogy hirtelen nem tudtuk ki kerüljön a csapatba. A verseny távját (csak egy kör = 220 km) ugyanis maximum 10 fős váltócsapatokban kell teljesíteni.
Aztán a decemberi nevezést követően a lelkesedés kezdett lankadni a távval (és a felkészüléssel) való szembenézés eredményeként, a nagy futócsapat leapadt 9 főre. Persze ezzel párhuzamosan kaptunk egy szenzációs, öt fős kísérőcsapatot, akik rengeteget segítettek a csapat és a felszerelés mozgatásában ill. a frissítéseknél.
A 9 fős futócsapat aztán annál nagyobb lelkesedéssel, szervezéssel készült a nagy napra. Egyedi IMEX-mezt terveztettünk, futóbeosztások, logisztika tervek készültek halomszám.

A nagy napon aztán amatőr futócsapatunk a szombat reggeli 10 órai rajtot követően (Varga Szabina 26,3 km - Wágner Júlia 21,1 km – Seidl Zsuzsanna 11 km - Janicsák Enikő 58,5 km – Bencsik Mihály 16,1 km – Pósa Attila 45,5 km – Harmath Ákos 5,6 km – Szórádi László 10,2 km – Pandur Attila 26,6 km) elképesztő kitartással, egymást lelkesítve, hihetetlen eredménnyel, 21:45:15 óra alatt, 5 perc 54 másodperces km-átlaggal, másnap reggel háromnegyed nyolc órakor elgyötörten, de annál boldogabban vette át a célban az emlékérmét. A holtpontokat, a kisebb-nagyobb nehézségeket (napszúrás,görcs, déli hőség, éjszakai hideg, reggeli zápor stb.) sikerrel vészeltük át, s ellentétben sok csapattal, mi nem adtuk fel, s a 650 csapatból 387-ik helyen futottunk be.

A csapatra nagyon büszkék vagyunk és nagyon köszönjük a segítőink – elsősorban a kísérőcsapat (Hornok Márk, Rákóczi Jenő, Schönberger Tamás, Páhi Barnabás, Gamus Dániel) lelkiismeretes és fáradhatatlan munkáját.

Most nagyon fáradtak vagyunk. Persze dolgozunk szorgalmasan tovább, az élet és a munka nem állhat meg.

Ha mindenki úgy akarja, jövőre ismét megpróbáljuk !

Hajrá IMEX !


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.