Hírek

Robbanás egy németországi rendezvényen!

Robbanás egy németországi rendezvényen!

Robbanás egy németországi rendezvényen!

2016-05-06

És mi ott voltunk!

A POW-TECH a legnagyobb európai vásár a por, granulátum és ömlesztett anyagok (gyártás, mozgatás, analítika, stb.) technológiájának területén, így ránk nézve szinte kötelező, hogy megismerjük az iparág újdonságait.

A vásár egyik kiemelt és izgalmas témája a por-robbanás és az itt alkalmazható védelmi technikák. Az idei vásáron is alkalmunk nyílt megnézni és lefilmezni a szabadtéren bemutatott por-robbanásokat.

Az első filmen kb 1 kg kukoricakeményítő port sürített levegővel felkavarnak, majd begyújtanak.

 A második felvételen ugyanekkora mennyiségű port egy porleválasztó zárt terében robbantanak be. A szűrőház egy hasadó panellel van ellátva, a robbanási lökéshullám itt tud távozni. Jól érzékelhető a kilépő lángfelhő és hogy mennyivel nagyobb intenzitású a por-robbanás, ha zárt térben történik. Megfigyelhető az is, ahogy a robbanási nyomás egy része a csővezetéken keresztül távozik. Ezért kell ilyen körülmények között visszacsapószelepet alkalmazni!

A harmadik felvételen a robbanás-elvezetés egy ú.n. lángfogón keresztül történik. A nyomás és a por-füst távozik, de lángok nélkül. Ezzel a kiegészítővel (egyéb feltételeknek való megfelelés esetén) az adott porleválasztó beltérben is elhelyezhető.

 A porrobbanásról ...


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.