Hírek

ULTRABALATON 2017

ULTRABALATON 2017

ULTRABALATON 2017

2017-05-24

Tavaly nem volt kérdés, hogy a 2017-es Ultrabalatonra is benevezünk.

A csapat összetétele némileg változott, de azért néhányan már fix tagnak számítanak.
A verseny előtt hetekben 2 ember is kiesett betegség és sérülés miatt, így felmerült bennünk, hogy hívunk külsős segítséget, de végül úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk nyolcan. Így a tervhez képest mindenkinek kicsivel több kilométer jutott, de vállalhatónak gondoltuk, főleg, hogy idén a futóknak nem kellett tekerniük, hiszen 2 biciklis kísérőnk is lett.

A tavalyihoz hasonlóan idén is délutáni rajtidőpontot kaptunk, így csak szombaton reggel indultunk a Balatonhoz. Megbeszéltük, hogy legkésőbb 12-re mindenki odaér, hogy legyen időnk átvenni a rajtcsomagunkat, kicsit szétnézni a versenyközpontban és lelkileg ráhangolódni a versenyre.
Szerencsére minden a terv szerint haladt, gyorsan elszaladt az idő, és 14:15-kor nekiindultunk a 218km teljesítésének.

Az időjárás ekkor még nem mutatta meg igazán, hogy mire is képes. Bár fújt a szél, de sütött a nap, így még nem volt annyira kellemetlen. Viszont ahogy haladtunk előre, egyre kezdett hűvösödni és erősödni a szél. Estére már kezdett feketedni az ég alja is, így sejteni lehetett, hogy esőt is fogunk kapni. Már másodfokú viharjelzés volt kiadva.
A váltópontokon mindenki kabátban, takaróban próbálta elviselni az egyre erősödő, 30-40 km/h szelet, amihez 80km/h széllökések csatlakoztak. Sokszor, amíg tehettük inkább az autóban maradtunk. Ekkor még csak kb 80 km környékén jártunk, így még igen sok volt hátra. Szerencsére senki nem nyűgösködött az időjárás miatt, mindenki csak a saját szakaszainak a teljesítésére koncentrált.

Éjjel 2 körül végül az eső is megérkezett, ami a viharos szél kíséretében nem volt egy kellemes érzés. Enikő, Szabina és Misi is kaptak belőle bőven, nem beszélve a biciklis kísérőkről, akik szintén bőrig áztak.
A viharos szél nem igazán akart csillapodni, de legalább az eső elállt, amikor elkezdett pirkadni. Mindenki igen jókedvű volt, hiszen láttuk, hogy a tervezetthez képest sokkal jobban teljesítünk és már nem volt messze a cél.
Az utolsó futókat kivéve mindenki ment a versenyközpontba, hogy majd együtt fussunk be az utolsó párszáz méteren. Itt egy picit elkalkuláltuk az időt, így majdnem lekéstünk Ákos befutásáról, de végül szerencsésen alakult és együtt, kézenfogva, szinte eufórikus állapotban futottunk át a célvonalon.

 

 

Hihetetlenül boldogok voltunk, mert bár idén futottunk a legkevesebben, mégiscsak most futottuk a legjobb időnket. Ezen kívül hangulatilag is az idei verseny sikerült a legjobban, ami egyrészt annak köszönhető, hogy már egy összeszokott társaság vagyunk, másrészt pedig annak, hogy mindenki egyre jobb futóvá válik. 

Jöjjenek a számok:

1 kör, 218.2 km, 8 futó, 2 biciklis kísérő, 3 autós kísérő

Az időnk: 20:44:07

  • Varga Szabina: 33.7 km
  • Ábrahám Zsuzsanna: 17.8 km
  • Janicsák Enikő: 56.9 km
  • Pandur Attila: 13.3 km
  • Pósa Attila: 52.9 km
  • Harmath Ákos: 10.4 km
  • Szórádi László: 10.4 km
  • Bencsik Mihály: 25.5 km

Biciklin Adamik István és Hornok Márk teljesítették váltva a 218.2 km-es távot. Amikor pedig éppen nem tekertek, akkor autóval kísértek/szállítottak bennünket. Autós kísérőnk volt még Páhi Barnabás és Gamus Dániel is.


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.