DONALDSON

DFO

A DFO (Downflo Oval) a Donaldson legújabb fejlesztésű, automata tisztítású porleválasztó sorozata


Nevében hordozza két legfontosabb tulajdonságát:

  • Downflo-elv
  • Ovális betétek

A Downflo-elv a szűrőházban uralkodó, lefelé irányuló áramlási irányra utal. A szennyezett levegő a szűrőház felső részén lép be, majd aszűrőbetétek által megszűrve jut át a tiszta oldalra. Az áramlás eloszlik az egymás alatt elhelyezkedő betéteken, így egy folyamatos lefelé irányuló légmozgás uralkodik. A tisztítási impulzuskor eltávolított szennyeződést a légmozgás lefelé, a portartály irányába magával viszi. Könnyű, finom, lebegő porok esetén ez egy óriási előny a hagyományos, függőleges elhelyezkedésű patronokkal szemben, hisz ott az uralkodó légáram ellentétes irányú, így gátolja a ledobott por leülepedését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az ovális betétek és a szűrőház oldalán kialakított kamrák által nagyobb teret kap az uralkodó áramlás, ami kisebb légellenállást és nagyobb kopásállóságot jelent abraziv (koptató) porok esetében, így összességében nagyobb terhelhetőséget eredményez anélkül, hogy ez több energiát (ventilátor kW) igényelne.

 

 

 

 

 

 

A DFO sorozat igazi előnye mindezek mellett a moduláris és kompakt felépítésének köszönhető, mely által a legkülönbözőbb légmennyiség és szűrőfelület igény kielégíthető a lehető legkisebb helyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A DFO sorozat minden típusa elérhető robbanásvédett kivitelben is!

A szűrőbetétek tekintetében a jól bevált UltraWeb mellet számos egyéb szűrőanyag is elérhető, így minden porhoz megtalálható az ideális szűrőanyag. (FibraWeb, ThermoTek, Cellulex, UltraWeb Spunbound, stb.)

Számos opció teszi a DFO sorozatot az egyik legrugalmasabban alkalmazható megoldássá a legkülönbözőbb porleválasztási feladatokra.

Robbanásvédelem: antisztatikus kivitel, hasadó felület, robbanás elvezetés kültérre és beltéren (!)
Porkiadagolás: Különböző kapacitású portartályok, cellás adagolók, kihordó csigák, BigBag ürítés, gumiszelep, stb.
Szűrőcsere: karbantartási állványzat, karos fedelek, BIBO(*) rendszer
Szűrők: UltraWeb, -Fire Retardant, -Conductive, ThermoTek, FibraWeb, UltraWeb-Spunbound, stb.

*BIBO=Bag In Bag Out: a szűrők cseréje a szennyeződéssel való érintkezés nélkül (pl. mérgező porok esetén).


 


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.