Sűrített levegő előkészítés

Komplettszűrők és szűrőbetétek

Komplettszűrők és szűrőbetétek

Az optimális sűrített levegő-előkészítéshez az IMEX Filtertechnika Kft. az ultrafilter® intelligens szűrőrendszerét ajánlja.

Működés és lehetőségek

Az ultrafilter® különböző méretben és kivitelben készülő szűrőházait kínálja minőségi sűrített levegőt alkalmazó ügyfeleinek.

16 bar üzemi nyomás, valamint 51.000 m3/h levegő-mennyiség jelenti a standard készülékek felső teljesítményhatárát. Ezeken az értékeken belül minden szűrési feladathoz könnyen kiválasztható a megfelelő szűrőtípus.

A szűrőházak fajtái

AG alumínium-szűrőházak:

2.800 m3/h kompresszor-teljesítményig az extra könnyű,menetes csatlakozással készülő alumíniumházak alkalmazhatók.

SG acél-szűrőházak:

Nagyobb teljesítményigényekhez – egészen 51.000 m3/h-ig – acélból, karimás csatlakozással készülnek szűrőházak.

Mindkét változat ún. Superplus® kivitelben, azaz automatikus kondenzát-leeresztővel és economizer®-rel is készül. Az economizer® egy olyan mikroprocesszorral felszerelt eltömődésjelző, amely a betáplált energiaköltségek mellett a mérési eredményeket összegezve a betétcsere optimális időpontját határozza meg.

HD nagynyomású szűrőházak:

16 bar üzemi nyomás felett – egészen 400 bar nyomásig – az ultrafilter® HD-sorozatú nagynyomású szűrőit ajánlja. Ezekben a speciális szűrőházakban az ultrafilter® szűrőbetétei a nyomástól függetlenül alkalmazhatók

Technológiai szűrők nemesacélból:

Az élelmiszer-, a gyógyszer, valamint az elektronikai iparban egyes alkalmazásoknál a magas minőségi követelmények eléréséhez nemesacél szűrőházakra van szükség. Ezek a technológiai szűrők mikro-, szubmikro-, aktívszén-, membrán- vagy sterilszűrőbetéttel rendelhetők, s így teljes mértékben lefedik a gáz- és folyékony halmazállapotú anyagok szűrésének problémakörét.

ultrapure® gázszűrők:

 • Az ultrafilter® termékei közt fellelhető egy ultrapure® márkanévvel piacra került gázszűrő, amely a műszaki gázok abszolút tisztaságát képes garantálni – elsősorban a félvezetőgyártásban.

Utólagos felszerelés

Más szűrőgyártók által szállított szűrőházak economizer®-rel és automata kondenzátum-leeresztővel történő utólagos felszerelése sem okoz gondot az IMEX Filtertechnika Kft. szakembereinek az erre figyelmet fordító ügyfelei részére.

Néhány példa a szűrőházakban alkalmazható szűrőbetétfajtákból

 • porszűrők
 • mikroszűrők
 • szubmikroszűrők
 • aktívszénszűrők

Előnyeik

 • Egyedi szűrőanyaguk garantálja, hogy a szűrőbetétek hosszú élettartamúak és magas hatékonyságúak legyenek.
 • Eltávolítják mind a szilárd, mind a folyékony halmazállapotú szennyeződéseket.
 • Védik a rendszerbe beépített értékes berendezéseket (pl. hűtveszárítót) a szennyeződéstől.
 • Jelentősen csökkentik az üzemeltetési költségeket.

Más szűrőgyártók által gyártott szűrőházak

A nagy hatékonyságú ultrafilter®-szűrőbetétek a legismertebb gyártók szűrőházaiban is alkalmazhatók.

 

Az előszűrők fajtái

 • PE ultrapoly® előszűrő
 • SB ultraporex® előszűrő
 • P-SS ultrex® előszűrő

A finomszűrők fajtái

 • FF ultrair® finomszűrő
 • MF ultrair® finomszűrő
 • SMF ultrair® finomszűrő

Az üvegszál-alapú ultrair® szűrőanyagból előállított FF, MF és SMF betétek jelentik az előszűrők utáni lépcsőt. A szűrőanyag a szennyezőanyagok egészen 0,01 mikron finomságig történő szűrését és 99,99999 %-os leválasztását tesz lehetővé.
A szűrőbetét egyedi gyártása – ragasztás helyett zsugorítás –, valamint a kettős – durva és finom – rétegű kialakítása folytán utolérhetetlen szennyezőanyag-felvevőképesség, és ezáltal különösen hosszú élettartam érhető el.

Abszorpciós szűrők

AK ultrac® aktívszénszűrő


Az aktívszén-szűrőbetétek feladata minden íz- és szaghatást okozó anyag, így a gázhalmazállapotú szénhidrogének, az olajgozök és az agresszív savvegyületek surített levegobol való eltávolítása. A szabadalmaztatott kétlépcsos szurés hosszú élettartamot biztosít ezeknek a szurobetéteknek.

Az ultrafilter® szűrőbetétek előnyei

Egyedül az ultrafilter® garantálja szűrőbetétei élettartamát!


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.