Komplett szűrők

Levegőztető szűrők

 Levegőztetőszűrők


Szinte mindig lebecsüljük őket, pedig a valóságban az első igazán fontos védelmet jelentik: az olajtartály levegőztető-szűrői. Az IMEX Filtertechnika Kft. szakemberei szívesen adnak tanácsot használatukban.

Működés és alkalmazhatóság

Ezeknek a szűrőknek nagyon gyakran kis jelentőséget tulajdonítanak. Pedig elég csak arra gondolni, hogy az olajtartály légzésén („"szuszogásán") keresztül mennyi szennyezőanyag kerülhet a rendszerbe.
Mihelyt a tartályban csökken a folyadék szintje, a fizika egyszerű törvényszerűségei alapján levegő áramlik helyére. A levegővel automatikusan lebegő szennyezőanyagok ezrei jutnak a tartályba, nem beszélve arról a légnedvességről, amely aztán kondenzvíz formájában jelenik meg a hidraulikus folyadékban.

Ezért feltétlenül szükséges egy – a rendszer legfinomabb szűrőjének megfelelő leválasztású – levegőztető-szűrő beépítése.

A levegőztető-szűrő a hidraulikus folyadék ill. olaj külső behatásokkal szembeni védelmének egyik leggazdaságosabb formája.

Egyedi levegőztető-szűrő kombinációk

A mobil hidraulikában alkalmazott levegőztető-szűrők gyakran speciális szelepekkel készülnek. A konstruktőrök célja itt balesetnél vagy extrém terepviszonyok között dolgozó gép tartályából az olaj szűrőn keresztüli kifolyásának megakadályozása volt.

Nagy olajmennyiségek esetén, ipari alkalmazáskor a levegőztető-szűrőt légszárító anyaggal kombinálják, amely a levegő hatékony szárításán keresztül a kondenzvíz-képződést akadályozza meg.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.