DONALDSON

UltraWeb

UltraWeb®

Nanoszálas technológia az ipari porleválasztásban

A 70-es években a patronos porleválasztó feltalálása jelentős technológiai forradalmat okozott az ipari porleválasztásban. A Donaldson azóta is folyamatosan végez jelentős befektetések mellett kutatási-és fejlesztési tevékenységet a felhasználható speciális szűrőanyagok területén. 1981-ben kezdte az Ultra-Web használatát az ipari porleválasztókban.

Az Ultra-Web egy mikroszkopikus átmérőjű rostokból álló réteggel bevont cellulóz ill. poliészter szűrőszövet. Ez a pókhálószerű nanoszálas bevonat a mikroszkopikus részecskék jelentős részét visszatartja a szűrő felületén. A felhalmozódó részecskék újabb szűrőközeg réteget alkotnak, ezt hívják felületi szűrésnek.

A felületi szűrésnek köszönhetően (a részecskék nem tudnak behatolni a szűrőanyag rostjai közé) egy légáteresztő porréteg képződik, amely állandó és magas szűrőteljesítményt biztosít. A felületi lerakódások megakadályozzák a szűrő idő előtti eltömődését és megkönnyítik a porréteg eltávolítását a porleválasztó tisztítási ciklusában.

Egy Ultra-Web szűrőanyaggal ellátott porleválasztó így azt az állandó és magas teljesítőképességet biztosítja, amelyet az Ügyfeleink elvárnak.

A hagyományos szűrőanyagok (tűfilc, pamutszatén, poliészter, cellulóz, üvegszál, stb.) rostjai közötti rések nagysága általában 12-60 µm. A szűrőteljesítmény alacsony, ugyanis az ennél kisebb porrészecskék a nyílásokon keresztülhatolnak. A nagyobb részecskék a anyag belsejében fennakadnak és eltömítik a szűrőt. Az ilyenfajta eltömődést a tisztítás folyamán nem lehet tökéletesen eltávolítani. Ez a mélységi szűrés. Ez egyre növekvő légellenálláshoz és ez által a légáram csökkenéséhez vezet. Ha a légáram a szükséges szint alá csökken, a szűrőt cserélni kell.

 Számos iparágban és a legkülönbözőbb felhasználási körülmény mellett elért sikerei alapján az Ultra-Web jogosan nevezhető a legmodernebb és legjobb teljesítőképességű szűrőanyagnak.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.