Your filter specialist for customized solutions

B.Braun: ami a kulisszák mögött van

B.Braun: ami a kulisszák mögött van

Május végén gyárlátogatást szerveztünk az IMEX Filtertechnika számára a gyöngyösi B. Braun gyárban. Néhány adminisztrációban dolgozó, értékesítő és műszaki tanácsadó munkatársunknak először nyílt lehetősége a két vállalat együttműködésének megtapasztalására élőben, illetve részletes betekintést kaptak a B. Braun tevékenységéről, valamint az együttműködés során cégünk által elvégzett feladatokról.

A B. Braun egy nagynevű, családi tulajdonban lévő német orvostechnikai vállalat. A nagy múlttal rendelkező vállalat 1991 óta működtet gyártóüzemet Budapesthez közel, Heves megyében. A gyöngyösi telephelyen az utóbbi években folyamatosan növelték kapacitásukat az orvosi eszköz üzletág számára. Légtechnika részlegünk már több mint egy évtizede nyújt szolgáltatásokat a B. Braun számára. Cégünk szállítja például a vállalat légkezelő egységeinek szűrőit, illetve a tisztaterek HEPA szűrőit. Aktívan folytatunk tanácsadási tevékenységet is, valamint levegőminőség-mérési és validálási szolgáltatásokat is nyújtunk. Az IMEX már 2018 előtt is részt vett a régi gyáregység különböző átépítéseiben.

Az új gyártóüzem építésekor 2018 és 2020 között a generálkivitelező alvállalkozójaként volt jelen Légtechnika üzletágunk. Feladataink közé tartozott a tisztatéri és általános célú légtechnikai rendszerek, valamint a hő- és füstgázelvezető rendszerek teljes kiépítése, a rendszerelemek és szűrők szállításával, valamint a rendszer beszabályozásával együtt.

Betekintés a B. Braun műszaki háttérmegoldásaiba

Május végén megtekinthettük a „színfalak mögötti” területeket, ahol a légkezelő berendezések tisztítják és készítik elő a levegőt a tisztaterek, de az összes többi helyiség, például az irodák, öltözők, ebédlő stb. számára is. A B. Braun műszaki felelőse, valamint a berendezéseket jól ismerő kollégáink, András és Dániel részletesen elmagyarázták nekünk a lenyűgöző berendezéseket és a telepített technikát. Köszönetet mondunk a B. Braun-nak ezért a ritka alkalomért, amikor egy ilyen összetett gyártóüzem műszaki helyiségeibe bepillantást nyerhettünk. Mondhatjuk, hogy különleges, a színfalak mögötti tárlatvezetést kaptunk. Azt is megállapíthattuk azonban, hogy már a tényleges gyártásba, a raktárba és az irodahelyiségekbe történő betekintés is kiemelkedően érdekes volt.   
Minden résztvevőnek köszönjük az eseményre fordított időt.

B.Braun: ami a kulisszák mögött van
Back to Top
Close
Close
Inquiry