Esettanulmányok

Prec Cast Kft

Prec Cast Kft

Prec Cast Kft

2018-03-12

"Csúcstechnológiás termékek előállításához elengedhetetlenek a csúcstechnológiát képviselő berendezések.

A Prec Cast Kft. a Wolf cégcsoport legnagyobb telephelye, mely 250 km-re található Budapesttől, a tokaji borvidék közelében, közvetlenül a magyar-szlovák határnál. A magyar Prec Cast már több mint 20 éve tartozik a cégcsoporthoz és az Európai Unió folyamatos bővülése miatt központi és egyre jelentőségteljesebb telephellyé vált Kelet-Európában. 1989-es megalapítása óta az ottani telep folyamatosan új csarnokokkal és berendezésekkel bővül.

Köszönhetően a regensburgi, központi gyártól származó innovációs fejlesztéseknek a Prec Cast folyamatosan egy önálló gyártóüzemmé fejlődött. Ezzel egy időben a magyar telephely fontos partnere lett a kelet-európai autó- és elektronikai iparnak.

Az új logisztikai csarnok 2013-as építésével a termelési terület ismét, jelentősen megnövekedett. 2014 elejétől, már Magyarországon is nagyméretű, nyomásos öntőgépek kerültek bevezetésre, erőátviteli, strukturális öntvények és egyéb, nem autóipari termékek sorozatgyártásának megoldása érdekében. 2015 év végétől a Wolf cégcsoport számára egy hőkezelő berendezés (hőkezelés alatt olyan folyamatot értünk, mely során az ipari nyersanyagot felmelegítjük majd ismét lehűtjük a termék tulajdonságainak megváltoztatása érdekében) került beüzemelésre.

Egy projekt keretében, mely egy neves német OEM számára készült, létrejött Európa egyik legmodernebb szerkezeti elem gyártósora. Célok voltak ezen projekt során: „lean production”, alacsony puffer szint, gyors ciklus és átfutási idő valamint magas rendelkezésreállás. Az elemek a gyártási folyamat során hőkezelésen, csiszoláson, CNC megmunkáláson esnek át. A hőkezelést követő feldolgozás egy teljesen automatizált termelési szigeten történik. Az alumínium alkatrészek csiszolásához rendkívül magas igények vannak az ATEX (robbanásvédelem) és a környezetvédelem területén. Az egész berendezés számára egy 95% vagy nagyobb mértékű rendelkezésre állási idő elérése volt a cél.

Erre a nagy igényű projekt feladatra az IMEX Filtertechnika Kft. volt az RDW / Prec Cast Kft. első és egyértelmű választása.

Az első projektmegbeszéléstől a teljes kivitelezésig egy felkészült tárgyalópartner állt rendelkezésünkre közvetlenül a helyszínen. Így lehetséges volt Magyarországról beszerezni egy rendkívül modern berendezést, egy rendkívül modern projekt megvalósításához. A rendszertechnológia követelménye hatalmas volt és ezt az IMEX Filtertechnika Kft. a lehető legnagyobb megelégedettségünkkel valósította meg.

Minden egyes elszívó helynél egy folyamatos, legalább V 2200 m³/h elszívóteljesítményre volt szükség, Ʌp -850 PA nyomás és legalább 20 m/s légsebesség teljesítése mellett.

A gyártásfolyamat során váltakoznak az elszívási pontok.

IMEX Filtertechnika Kft. a csővezetékek kiépítésének teljes projektjét átvállalta melynek során egy többirányú csővezetékrendszert fejlesztettek ki. Ezzel a 20 m/s légsebesség minden csőszakaszon és minden üzemállapot során biztosítva volt.

A csővezeték kiépítése innovatív JACOB rendszerekkel kerültek megvalósításra mely minden ATEX igénynek megfeleltek.

A szűrőtechnológia megfelel a legmodernebb technológiai elvárásoknak és a szigorú emissziós határértékeknek. A környezettechnika területén a rendszer hangszigeteléssel, klímavédelmi szempontból pedig téli üzemeltetés során hővisszanyeréssel lett ellátva.

A kültéri telepítés fokozott követelményeket támasztott a tűzvédelem, a villámvédelem és a környezetvédelem területén is. A rendszer két földelési zónára van felosztva így villámcsapás esetén elkerülhető a túlfeszültség a csarnok területén.

A berendezés vezérlőegysége a csarnokban került kialakításra. A teljes folyamat a távfelügyeletet is beleértve közvetlenül irányítható és kontrollálható. A rendszerek az interfészeken keresztül kapcsolódnak közvetlenül a termelési szigethez és a rendszerállapot közvetlenül látható a dolgozó számára. Különleges innovációként a fő gerincvezetékeket egy speciális útváltóval látták el, így a rendszer meghibásodása esetén is folytatható a termelés.

Összességében az IMEX Filtertechnika Kft. egy megbízható, innovatív és profi partner volt."

Tobias Köhler
Projektmanagement

 

Az esettanulmány és eredeti ajánlás német nyelven érkezett, melyet itt nézhet meg.


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.