Hírek

Az új IMEX szűrőraktár szolgáltatja a soproni telephely energiaszükségletének 70%-át

Az új IMEX szűrőraktár szolgáltatja a soproni telephely energiaszükségletének 70%-át

Az új IMEX szűrőraktár szolgáltatja a soproni telephely energiaszükségletének 70%-át

2020-07-21

Az Imex Filtertechnika raktárának bővítése Sopronban a raktárterület modern, környezettudatos és hatékony kihasználásának ékes példája.

A csarnokban mindössze 700 m2 alapterületen a 9 m belmagasság révén mintegy 1200 raklap elhelyezésére nyílik lehetőség. Az új építés során szigorúan figyeltünk arra, hogy csak a lehető legkisebb alapterületet építsük be, és a lehető legtöbb természeti erőforrást használjuk fel. Így a modern raktár nagy teljesítményű, 180 panelből álló napelem-berendezése és hatékony esővíz-visszanyerő rendszere fontos hozzájárulást jelent a telephely körforgásos gazdasági tevékenységéhez. Sopronban két, több mint 40 munkahelynek és közösségi helyiségeknek teret adó irodaépületet, valamint több mint 1000 m2 raktár- és munkaterületet 70%-ban a helyszínen megtermelt energiával látunk el. Az épületbővítéssel egy időben egy saját elektromos autó töltőállomás is épült.

Rövid távon 0% kibocsátás
Cégünk februárban üzembe állította első elektromos kistehergépjárművét vállalaton belüli és rövid távú szállításokra. A teljesen elektromos hajtású MAN eTGE kibocsátásmentesen és szinte hangtalanul közlekedik. A járművet természetesen a saját házi erőműből származó környezetbarát árammal „tankoljuk” fel.

Az IMEX Filtertechnika termékei és szolgáltatásai 1991 óta járulnak hozzá a környezetvédelemhez, a munkatársak jobb védelméhez, valamint a gépek és motorok hosszabb élettartamához. „A nemzetközi márkák szűrőinek legnagyobb magyarországi forgalmazójaként kínálatunk, és ezzel együtt a fenntarthatóság iránti felelősségünk is folyamatosan nő. Új raktárunkkal a szállítás még nagyobb biztonsággal működik, és egyúttal azt is megmutattuk, hogyan lehet modern és környezettudatos módon építkezni” nyilatkozta Pandur Attila ügyvezető.
 


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.