Hírek

Az Imex Filtertechnika gondoskodik a tisztasági törvény betartásáról

Az Imex Filtertechnika gondoskodik a tisztasági törvény betartásáról

Az Imex Filtertechnika gondoskodik a tisztasági törvény betartásáról

2021-02-01

Víz, komló és árpa: a sör az egyik legrégebbi, természetes összetevőkből készített ital. Főzése a német tisztasági törvény szerint történik. Ennek ellenére a szűrés a minőség garantálása miatt fontos, hiszen a természetes nem jelent feltétlenül tisztaságot is.

Aktívszén-szűrő garantálja a legnagyobb víztisztaságot

Az aktívszén-szűrőket az élelmiszeriparban és italgyártásban a nem kívánatos anyagok, pl. klór, nehézfémek és egyéb összetevők eltávolítására alkalmazzák. Az IMEX Filtertechnika Kft. 2020. telétől két minőségi aktívszén-szűrővel gondoskodik a sörfőzéshez szükséges víztisztaságról az egyik nagy magyarországi sörgyárban. A két, 60 m³/h áteresztőképességű berendezés teljes egészében AISI316L minőségű nemesacélból készült a mikrobiológiai szennyeződés minimalizálása érdekében.

A sörfőzéshez szükséges víz előkészítése a projekt két lépéséből az első, azért, hogy az Ön kedvenc söre a jövőben is a megszokott, jó ízű legyen.

A garantált víztisztaság elérésének működési elve:

Minden IMEX aktívszén-szűrő bemeneténél egy pneumatikus membránszelep található beépített állásszabályozóval. Ez az állásszabályozó vezérli a szűrőházakon keresztül átáramló mennyiséget, így biztosítja az optimális szűrési sebességet az aktívszénágy felett.
Minden szűrőtartály a bemeneténél és kimeneténél is rendelkezik egy-egy nyomásérzékelővel. A rendszer ezen érzékelők útján méri folyamatosan a nyomásesést. Mihelyt túllépi az előre meghatározott értéket, a visszaöblítési folyamat automatikusan beindul.

A teljes egység automatikusan fertőtleníthető akár 85 °C-os forróvízzel. Ebben az esetben a bemeneti- és kimeneti szelep zár, helyettük a melegvíz-ellátás és a leeresztőszelep nyit. A berendezés hőmérséklet-érzékelője felügyeli a forróvíz bevezetését, hogy a teljes rendszerben biztosítva legyen a 85 °C-os hőmérséklet.
A folyamatot egyrészt meghatározott időintervallum szabályozza, másrészt viszont bármikor elindítható manuálisan is.

Galeria


Az IMEX Filtertechnika Kft. egy 1991-ben, soproni székhellyel megalapított osztrák-magyar vegyesvállalat. Cégünk filozófiájában a szolgáltatás és szerviz kulcsfontosságú fogalmak.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.