Szolgáltatások (ipari por- és olajködleválasztás)

3D szkennelés az iparban

Legújabb szolgáltatásunk az épület- és technológiai gépészeti 3D szkennelés

Célja épületek, csarnokok, gépházak, gépészeti elemek, és egyéb - hagyományos módszerekkel nehezen felmérhető objektumok - pontos felmérése, feltérképezése.

MI AZ A 3D LÉZERSZKENNELÉS?
A térbeli adatnyerés egyik leghatékonyabb és legkorszerűbb módja. A lézerszkenner néhány perc alatt több millió pont 3D koordinátáját képes megmérni rendkívüli pontossággal, érintés nélkül. A felmérés eredménye egy térbeli "pontfelhő", melyből utólagos kiértékeléssel kinyerhetőek a felmért objektumok geometriai adatai.

HOGYAN MŰKÖDIK A 3D LÉZERSZKENNER?
Hasonlóan a közismert "lézeres távmérés"-hez, a műszer lézersugár segítségével méri meg egy adott pont távolságát.Ezt a mérést ismétli meg körkörösen, minden irányba maga körül, a több millió mérési eredmény egy térbeli "pontfelhőt" eredményez.

A modern műszer ezen túlmenően szines fényképeket is készít, melyeket gömbpanorámaképpé illeszt össze. A fényképek alapján a pontfelhő már szinezett állapotban tekinthető meg a számítógépen, így még könnyebb az objektumok azaonosítása. Az így létrehozott háromdimenziós virtuális tér már így is hatalmas segítséget nyújt a tervezési folyamatokban, a kivitelezésnél és az ellenőrzések esetén is. A gömbpanoráma felvételekben "mozogva" pl. méréseket végezhetünk, vagy kellő utómunkával Auto CAD kompatibilis, tökéletesen pontos műszaki dokumentációba is foglalhatjuk.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.