Sűrített levegő előkészítés

Adszorpciós szárítók

Adszorpciós szárítók

Különlegesen száraz sűrített levegőre van szüksége?
Az IMEX Filtertechnika Kft. az Ultrapac® és Ultratrockner® adszorpciós szárítók segítségével ezt a kívánságát is teljesíti!

Az Ultrapac 2000® és Ultrapac® 2000 Superplus® hideg regenerálású adszorpciós szárító-sorozat

Alkalmazhatóság és működés

Ezek a nagyteljesítményű szárítók -70 °C-os harmatpont elérését teszik lehetővé, s elő- és utószűrővel száraz és olajmentes sűrített levegőt garantálnak felhasználóiknak.

Az Ultrapac® sorozat kompakt berendezései 8 m3/h és 100 m3/h közötti kompresszor-teljesítményhez készülnek.
A szárítók integrált elő- és utószűrővel, kondenzátleeresztővel és hangtompítóval rendelkeznek.
A szárítóanyag (szárítóközeg) és a szűrőbetétek esedékes cseréjét kijelző mutatja.

Az Ultrapac® 2000 Superplus® egy mikroprocesszor segítségével a regenerációs időszakokat a szárító terhelésétől függően szabályozza. Így a regeneráláshoz felhasznált levegő mennyiségét a mikoprocesszor nélkül szerelt változatokkal összehasonlítva átlagosan 40 %-kal csökkenteni lehet. Az ún. Economizer®-rel szerelt Superplus®-változatok a szűrőbetétcsere legoptimálisabb időpontját is jelzik felhasználóiknak, figyelembe véve a felhasznált
energia költségét.

Alkalmazási területek:

 • ipari nagyfelhasználók,
 • laboratóriumok, orvosi rendelők.

Előnyeik:

 • abszolút környezetbarát, FCKW-mentes
 • kompakt felépítés
 • kis helyigény
 • egyszerű karbantartás

Ultrapac® nagyteljesítményű hideg regenerálású adszorpciós szárítók

Alkalmazhatóság és működés

A HED, ALD és MSD sorozatjelű adszorpciós szárítók állandó sűrített levegő minőséget garantálnak az alábbi harmatpont-értékek esetén:

 • HED = -20 °C
 • ALD = -40 °C
 • MSD = -70 °C

A három sorozat standard változatai a 2 - 9.600 m3/h teljesítmény-tartományhoz készülnek, de léteznek egyedi berendezések e határértékek felett is.
Minden szükséges kiegészítő – mint vezérlés, elő- és utószűrő, kondenzátleeresztők és hangtompítók – készre szerelt állapotban kerülnek kiszállításra, így a szerelés magas költségei lefaraghatóak. Az Ultraconomy® automatikus vezérlőegység a regeneráláshoz szükséges levegő mennyiségét pontosan az igényekhez igazítja, ezáltal energiát takarít meg.

Előnyeik:

 • minden iparágban egyformán alkalmazhatók
 • teljesen automatikus működés
 • alacsony üzemeltetési költségek
 • magas üzembiztonság

Nyolc óra alatt keletkező kondenzát-mennyiség

A hideg regenerálású Oilfreepac® abszolút tiszta sűrített levegőt garantál

Alkalmazhatóság és működés

Az Oilfreepac® az Ultrafilter® kompakt levegőelőkészítő egysége. Alacsony energia felhasználása mellett lehetővé teszi tiszta, olaj- és vízmentes sűrített levegő előállítását.
Ezt az ún. olajmentes kompresszorok sem képesek levegőelőkészítés nélkül garantálni, hisz a környezeti levegőből beszívott aeroszolok és olajgőzök elkerülhetetlenül a rendszerbe jutnak.

 Az Oilfreepac® önállóan dolgozik, s egyben ellenőrzi is önmagát. A legkisebb zavar esetén a készülék jelez, s a jelzés figyelmen kívül hagyásakor automatikusan letiltja a kompresszort. Így elkerülhető a legkisebb olaj- vagy vízcsepp hálózatba kerülése, a biztonság szavatolt.

Egyedi szárítók egyedi alkalmazásokhoz

Pharmapac® az Ultrafilter®-től

A Pharmapac® az Oilfreepac® gyógyszeripar számára kifejlesztett változata, amely az olaj- és vízmentesség mellett a sterilitást is biztosítja.

Ultrapure® az Ultrafilter® "egészségügyi csomagja"

Az Ultrapure® készülékekkel a belélegzendő levegő tisztaságát garantálja az Ultrafilter® olyan munkahelyeken (lakkozásnál vagy homokszórásnál), ahol a szennyezett levegő az ott dolgozók egészségét veszélyezteti.

HLP Ultratrockner® az Ultrafilter® nagynyomású hideg regenerálású szárítója

Az adszorpciós szárító sorozat a 16 - 400 bar közötti nyomástartományban és a 24 - 3.000 m3/h-ás teljesítményhatárokon belül alkalmazható. Minél magasabb a nyomás, annál kisebb mennyiségű levegőre van szükség a regeneráláshoz. A szárító a kisnyomású hálózattól teljesen függetlenül működik.

 

 

Ultratrockner® HRE-SGD, HRE-MSD meleg regenerálású adszorpciós szárítók

Működés és alkalmazhatóság

A HRE-SGD és HRE-MSD sorozat tagjai teljesen automatizáltak, nagyteljesítményű adszorpciós szárítók, amelyek igény szerint Ultraconomy® vezérléssel szerelhetők. A regenerálási fázis így tökéletesen ahhoz a ponthoz igazodhat, amikor is a szárítóanyag a maximális nedvességet felveszi. A szárító működése ezáltal optimálisan alakítható. A regeneráláshoz szükséges levegő felmelegítése gőz vagy elektromos energia segítségével történhet. A fűtőbetét és a vezetékek szigetelése megakadályozza a nagyfokú energiavesztést.

A két sorozat különböző nagyságú elemeinek maximum 1%, ún. öblítő-levegőre van szükségük, tehát a drágán előállított sűrített levegő csupán töredéke kerül a szárítóban felhasználásra.

A meleg regenerálású Ultratrockner® különböző fajtái

 • Ultratrockner® HRS meleg regenerálású, szívógáz hűtéses adszorpciós szárítók:

A HRS típusú adszorpciós szárítók nem igényelnek értékes sűrített levegőt működésükhöz, az adszorpciós tartály hűtése ventilátor által beszívott környezeti levegővel történik.

 • Ultratrockner® HRI meleg regenerálású adszorpciós szárítók

A HRI sorozat berendezései egy, az adszorpciós tartályban elhelyezett fűtőelem segítségével működnek, lehetővé téve azt, hogy a szárítandó közeg (pl. nitrogén) a környezeti levegővel ne kerüljön érintkezésbe. Az öblítő levegő-igény minimális, 3 - 5 % között mozog.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.