Szolgáltatások (folyamatszűrés)

Bérelhető berendezések

MIÉRT SZŰRÜNK?

Az egyre kisebb tűréshatárok következtében a különféle komponensek (szelepek, szivattyúk, munkahengerek stb.) mind érzékenyebbeké váltak a hidraulikus folyadékok szilárd szennyezőanyagaival (részecskéivel) szemben. Ez a hidraulikus komponensek élettartamát és működőképességét egyaránt érinti. A hidraulikus folyadékok és kenőanyagok öregedési folyamata is függ a meglévő szennyeződések számától és milyenségétől.
Rendszeres átvizsgálások kimutatták, hogy az üzemkiesések 70%-a a szilárd szennyezőanyagok túl magas koncentrációjára vezethető vissza. Az is megállapításra került, hogy idegen folyadék (pl. víz) szennyezése is egyre hangsúlyosabb károkozó tényezővé vált.

A szennyeződés mértékét (tisztasági osztályt) és ezzel a komponensek optimális élettartamát az egyedi alkalmazásokhoz szabott szűréssel érhetjük el. Ezen kívül a hidraulikus folyadékok és kenőanyagok használati idejét is jelentősen meg lehet ez által növelni.

  • Összességében egy hatékony szűrés által biztosítható a hidraulikus rendszerek maximális gazdaságossága és környezettudatos működése.
  • Ezek a tények ma egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a kenőanyagok és a rendszerek területén.

Eredmények:

Összefüggés a folyadék tisztasága és a hosszabb élettartam között:
ISO osztály 24/21 = 200 üzemóra = f 0,19
ISO osztály 18/15 = 1.050 üzemóra = f 1,00
ISO osztály 13/10 = 5.000 üzemóra = f 4,76
ISO osztály 10/7 = 20.000 üzemóra = f 19,05

„f” élettartam faktor = 1,0 tisztasági osztály = 18/15 esetén

Felismerés:

A kenő- ill. hidraulikus folyadék megfelelő tisztasági osztályával a gép élettartamát szokatlanul hosszú ideig meg lehet hosszabbítani. Bár ez a meghosszabbodás csak relatív jó tisztasági osztályok esetén válik igazán jelentőssé (<16/13). A tanulmány eredményei egy hatékony szűrés szükségszerűségét emelik ki.

ISO Tisztasági osztályok


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.