Szolgáltatások (LÉGTECHNIKA)

Integritásvizsgálat

A higiénikus, tiszta környezet legmagasabb elvárásai főként azokon a gyártóhelyeken keletkeznek, ahol gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket, kozmetikumokat, mikroelektronikai alkatrészeket, vagy éppen élelmiszert gyártanak. Az ilyen gyártóegységekben a legkisebb szennyeződések kizárása érdekében tisztaszobákat, vagy steril tisztatereket kell létrehozni. A levegő minőségét és tisztaságát ezekben bonyolult szellőztetőrendszer biztosítja. Az itt alkalmazott HEPA szűrőket a beépítést követően, valamint üzem alatt is rendszeresen, a vonatkozó ISO 14644 szabványnak, a GMP előírásainak és a megrendelő által szabott követelményeknek megfelelően, integritásvizsgálatnak kell alávetni. Ennek során ellenőrzik a szűrők tömítettségét és a részecskék, illetve csírák visszatartásának megbízhatóságát.

Ha valami történik, az utolsó vizsgálat dátumát veszik alapul
Különösen a gyógyszeripari környezetben nyújt a rendszeres integritásvizsgálat védelmet a magas költségek ellen, pl. termékvisszahívás esetén. Ugyanis, ha szennyezett egy termék, akkor minden olyan terméket érint a visszahívás, amelyet a legutóbbi igazolható, megfelelő eredménnyel zárult integritásvizsgálatot követően hoztak forgalomba.

Az IMEX Filtertechnika integritásvizsgálatával bizonyosságot nyerhet arról, hogy tisztaterei vonatkozó követelményének megfelelnek. Megbízhatóan, minősítetten és az Ön igényeihez igazodva végezzük el az ellenőrzést.

Az IMEX Filtertechnika Kft. az egyik legmodernebb, legújabb tesztberendezéssel, valamint több éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel rendelkezik, hiszen a HEPA szűrők integritásvizsgálata érzékeny, speciális vizsgálóberendezéseket, valamint speciális szakértelmet igényel. Aeroszolgenerátorral a finomra porlasztott ködöt juttatunk a szűrő fölé. A hozzá tartozó fotométer a szűrő alatt mért koncentrációt egyidejűleg összehasonlítja a szűrő felett mért koncentrációval. Ezzel az ellenőrzéssel megbízhatóan megállapítható, amennyiben a szűrő szivárog, vagy bizonyos helyen tömítetlen.


Példa, H14 teszt:
A H14 szűrő megfelelőségi kritériumai:
- MPPS integrálhatékonyság: ≥99,995%,
- MPPS lokális hatékonyság: ≥99,975%
- DOP lokális hatékonyság ≥99,99%

A DOP integritásvizsgálat során a H14 HEPA szűrőknél 0,01% áteresztés kerül beállításra riasztási értékként. Ez a szűrő előtt 10000 részecskéből (Cu) a szűrő után 1 részecskét (Cd) jelent => 99,99%-os hatékonyság (lokális).

Megbízható levegőhigiénia műtőkben, tiszta és steril terekben
Tanúsított és tapasztalt szolgáltatóként az IMEX Filtertechnika számos tesztet kínál a műszaki léghigiénével, és légtechnikai minősítéssel kapcsolatban. Tapasztalt csapatunk számos olyan szolgáltatással tudja támogatni Önt, amely szükséges és előírt a szellőztető rendszerek szabványoknak megfelelő, biztonságos és tiszta működéséhez.
 

 


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.