JACOB

A JACOB-ról ...

A JACOB-ról

Friedrich Jacob malomipari mérnök, 1924-ben alapította cégét, mely családi vállalkozásként szélmalmok és vízimalmok berendezéseinek gyártására  szakosodott. A búza és a liszt gravitációs szállításához szükséges cső- illetve csatorna idomok a saját kis műhelyben eleinte fából készültek.

A JACOB az elsők között tért át az acélból készült csővezetékekre, a bilincses gyorscsatlakozók segítségével pedig egyértelmű előnyre tett szert, mivel a telepítések ehyszerűbbek és gyorsabbak lettek. A felhasznált idomokat az idők során tudatosan rendszerezni kezdték, méreteket, árakat rögzítettek, végül a rendszert már mint önálló terméket a többi malomipari szakcégnek is gyártották és szállították.

Az ötvenes években végül felhagytak a malomipari berendezésekkel és kizárólag a csővezetékrendszer gyártására, annak fejlesztésére koncentráltak. A könnyű szerelhetőség továbbra is első számú szempont maradt a fejlesztések során. Az előkelő piaci pozíciót és a folyamatos fejlődést az innovatív termékek és a gyártásukhoz házon belül kifejlesztett célgépek biztosították.

A JACOB cég a mai napig Dr. Ralf Jacob és a Bopst család tulajdonában van és mára fogalommá vált a csőrendszerek területén.

A saját fejlesztésű présszerszámokkal ellátott gépsorokon és a teljesen automatizált lézerhegesztő segítségével megvalósulhatott a modern ipari sorozatgyártás, ugyanakkor megmaradt és tovább modernizálódhatott a kis darabszámos egyedi gyártás is.

A JACOB ma több mint 300 alkalmazottjával továbbra is az egyik legjelentősebb szakértője a bilincses csatlakozású, peremezett csőrendszereknek.

A JACOB németországi központjában, Porta-Westfalica-ban található Európa legnagyobb ilyen jellegű készáru raktára, mely több mint 5.600 m2-nyi területtel, melyet 2018-ban újabb 9000m2-es raktár komplexummal bővítettek, mely így több mint 1.000.000 termék raktározását teszi lehetővé. Ez gyors elérhetőséget tesz lehetővé a leggyakrabban használt idomok terén.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.