Motor komplett és egyedi szűrők

Kétlépcsős szűrők

Kétlépcsős szűrők

Kétlépcsős szűrők  - az IMEX Filtertechnika Kft. a Donaldson® legmodernebb és legújabb rendszereit ajánlja ügyfeleinek. A kétlépcsős (kétfokozatú) légszűrők kis és közepes porkoncentrációjú körülmények között alkalmazhatóak. Ebből kifolyólag előszűrő alkalmazása nem szükséges. Az előleválasztás (első lépcső) a szűrőház egyedi kialakításán keresztül valósul meg.

A kétlépcsős szűrők működése

A kétlépcsős szűrőknél a beszívott levegő nem csapódik közvetlenül a szűrőpapírra, hanem gyors, forgó mozgásba kerül. A centrifugális erő által a nehezebb porrészecskék a szűrőház falának csapódnak, s egy porkihordó szelepen keresztül a szabadba, vagy a szűrőház zárófedelébe integrált porgyűjtő csészébe jutnak.
Korábbi légszűrőház-konstrukcióknál a forgó mozgást terelőszárnyak segítségével idézték elő, ma már a szűrőház különleges kialakításán keresztül valósul meg a porleválasztás.

A Donaldson® Alexin®-légszűrője

A ma létező legkorszerűbb kétlépcsős légszűrőket az ún. Alexin®-sorozat alkotja, amely mindamellett, hogy teljes egészében műanyagból készül (könnyű és környezetbarát), rendkívül egyszerű karbantartást igényel. Kétlépcsős szűrőknél a szűrőház szívónyílására csupán egy esősapka kerül, amely a víz és egyéb, károsodáshoz vezető idegen anyag szűrőbe jutását akadályozza meg.

A kétlépcsős szűrők alkalmazhatósága:

  • tehergépkocsik és autóbuszok
  • targoncák
  • mezőgazdasági gépek

A kétlépcsős szűrők előnyei:

  • viszonylag magas hatékonyságú előszűrés komoly átalakítás nélkül.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.