Sűrített levegő előkészítés

Komplettszűrők és szűrőbetétek

Komplettszűrők és szűrőbetétek

Az optimális sűrített levegő előkészítéshez az IMEX Filtertechnika Kft. az Ultrafilter® intelligens szűrőrendszerét ajánlja.

Működés és lehetőségek

Az Ultrafilter® különböző méretben és kivitelben készülő szűrőházait kínálja minőségi sűrített levegőt alkalmazó ügyfeleinek.

16 bar üzemi nyomás, valamint 51.000 m3/h levegőmennyiség jelenti a standard készülékek felső teljesítményhatárát. Ezeken az értékeken belül minden szűrési feladathoz könnyen kiválasztható a megfelelő szűrőtípus.

A szűrőházak fajtái

AG alumínium-szűrőházak:

2.800 m3/h kompresszor teljesítményig az extra könnyű, menetes csatlakozással készülő alumíniumházak alkalmazhatók.

SG acél-szűrőházak:

Magyobb teljesítményigényekhez –egészen 51.000 m3/h-ig – acélból, karimás csatlakozással készülnek szűrőházak.

Mindkét változat ún. Superplus® kivitelben, azaz automatikus kondenzátleeresztővel és Economizer®-rel is készül. Az Economizer® egy olyan mikroprocesszorral felszerelt eltömődésjelző, amely a betáplált energiaköltségek mellett a mérési eredményeket összegezve a betétcsere optimális időpontját határozza meg.

HD nagynyomású szűrőházak:

16 bar üzemi nyomás felett – egészen 400 bar nyomásig – az Ultrafilter® HD-sorozatú nagynyomású szűrőit ajánlja. ezekben a speciális szűrőházakban az ultrafilter® szűrőbetétei a nyomástól függetlenül alkalmazhatók

Technológiai szűrők nemesacélból:

Az élelmiszer-, a gyógyszer-, valamint az elektronikai iparban egyes alkalmazásoknál a magas minőségi követelmények eléréséhez nemesacél szűrőházakra van szükség. Ezek a technológiai szűrők mikro-, szubmikro-, aktívszén-, membrán- vagy sterilszűrőbetéttel rendelhetők, s így teljes mértékben lefedik a gáz- és folyékony halmazállapotú anyagok szűrésének problémakörét.

Ultrapure® gázszűrők:

 • az Ultrafilter® termékei közt fellelhető egy Ultrapure® márkanévvel piacra került gázszűrő, amely a műszaki gázok abszolút tisztaságát képes garantálni – elsősorban a félvezetőgyártásban.

Utólagos felszerelés

Más szűrőgyártók által szállított szűrőházak Economizer®-rel és automata Kondenzátum-eeresztővel történő utólagos felszerelése sem okoz gondot az IMEX Filtertechnika kft. szakembereinek az erre figyelmet fordító ügyfelei részére.

Néhány példa a szűrőházakban alkalmazható szűrőbetétfajtákból

 • porszűrők
 • mikroszűrők
 • szubmikroszűrők
 • aktívszénszűrők

Előnyeik

 • egyedi szűrőanyaguk garantálja, hogy a szűrőbetétek hosszú élettartamúak és magas hatékonyságúak legyenek.
 • eltávolítják mind a szilárd, mind a folyékony halmazállapotú szennyeződéseket.
 • védik a rendszerbe beépített értékes berendezéseket (pl. hűtveszárítót) a szennyeződéstől.
 • jelentősen csökkentik az üzemeltetési költségeket.

Más szűrőgyártók által gyártott szűrőházak

A nagy hatékonyságú Ultrafilter® szűrőbetétek a legismertebb gyártók szűrőházaiban is alkalmazhatók.

Az előszűrők fajtái

 • PE Ultrapoly® előszűrő
 • SB Ultraporex® előszűrő
 • P-SS Ultrex® előszűrő

A finomszűrők fajtái

 • FF Ultrair® finomszűrő
 • MF Ultrair® finomszűrő
 • SMF Ultrair® finomszűrő

Az üvegszál alapú Ultrair® szűrőanyagból előállított FF, MF és SMF betétek jelentik az előszűrők utáni lépcsőt. A szűrőanyag a szennyezőanyagok egészen 0,01 mikron finomságig történő szűrését és 99,99999 %-os leválasztását tesz lehetővé.
A szűrőbetét egyedi gyártása – ragasztás helyett zsugorítás –, valamint a kettős – durva és finom – rétegű kialakítása folytán utolérhetetlen szennyezőanyag-felvevőképesség, és ezáltal különösen hosszú élettartam érhető el.

Abszorpciós szűrők

AK Ultrac® aktívszénszűrő

Az aktívszén szűrőbetétek feladata minden íz- és szaghatást okozó anyag, így a gázhalmazállapotú szénhidrogének, az olajgőzök és az agresszív savvegyületek sűrített levegőből való eltávolítása. a szabadalmaztatott kétlépcsős szűrés hosszú élettartamot biztosít ezeknek a szűrőbetéteknek.

Az Ultrafilter® szűrőbetétek előnyei

Egyedül az Ultrafilter® garantálja szűrőbetétei élettartamát!


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.