Pneumatika

Kondenzátum-kezelés

Kondenzátum-kezelés

Az IMEX Filtertechnika Kft. számára a levegőelőkészítés közben keletkezett kondenzátum tisztasága is fontos!
Kondenzátum-kezelés a tisztább környezetért!

Működés és alkalmazhatóság

Sűrített levegő előállításakor mindig keletkezik kondenzátum. ez a kondenzátum víz és kosz mellett savakat és lúgokat, ill. a kompresszor működésétől (olajkenésű vagy olajmentes) függően több-kevesebb olajat tartalmaz.

Ez a szennyezett emulzió semmi esetre sem kerülhet a csatornarend-szerbe, a kondenzátumban lévő olaj ugyanis meggátolja a szennyvíz tisztítását.
Az olajmentes kompresszor után keletkező kondenzátum is tartalmaz olajat, hiszen a beszívott levegő is olajgőzökkel telített.

A kondenzátum-kezelés lépcsői

  • a keletkező kondenzátum összegyűjtése

Optimális esetben az összes – kezdve a kompresszor utóhűtőjében a különböző leválasztókon és szűrőkön át egészen a nyomáskiegyenlítő tartályig – összegyűjtött kondenzátum egy gyűjtőtartályban ill. közvetlenül egy olaj/víz-szétválasztóban kerül elhelyezésre.

Az Ultrafilter® programjában minden egyes kompresszorteljesítményhez fellelhető a megfelelő nagyságú Ufm-t automatikus kondenzátumleeresztő. Ezek a készülékek elektronikusan vezéreltek, s minimális légveszteség nélkül távolítják el a kondenzátumot a rendszerből.

  •  az összegyűjtött kondenzátum szűrése

Itt elsősorban a szennyezett olaj és a kondenzátumban lévő víz szétválasztása lényeges. A víz a kondenzátum legnagyobb alkotóeleme. a költségek oldaláról tekintve rendkívül fontos a víz olajtól és szennyezőanyagoktól való szétválasztása, miután az tisztított állapotban a csatornába vezethető. A fennmaradó – arányait tekintve kis mennyiségű – veszélyes hulladék megfelelő körülmények között megsemmisíthető.

Fontos: az emulzió összetételét az olaj/víz szétválasztásához szükséges készülék kiválasztásakor feltétlenül meg kell határozni.

Kondenzátum-szétválasztók

Ultrasep Superplus®

Könnyen szétválasztható olaj/víz-keverékek esetén az Ultrasep-Superplus® készülék javallott. A készülék külső energia igénybevétele nélkül a nehézségi erő segítségével szabadítja meg a vizet az olajtól. A beépített aktívszénszűrőn átjutva a víz 20 mg/l-nél kisebb arányban tartalmaz csak olajat, s ezáltal a csatornarendszerbe juttatható.

Ultraaqua Classic®

Aránylag könnyen szétválasztható, nem stabil emulziók. A legkönnyebben az Ultraaqua Classic® berendezés segítségével kezelhetők. Itt különböző szűrők, valamint egy szivattyú révén az 5 mg/l-es határérték is könnyedén teljesíthető.

Ultraaqua Ceramen Autoclean®

Nehezen szétválasztható, stabil emulziók esetén a teljesen automatikus Ultraaqua Ceramen Autoclean® készülék jelenti a megoldást. Ezek a berendezések stabil emulziók esetén is az 5 mg/l-es érték alá csökkentik a csatornába visszajuttatott víz maradványolaj tartalmát.

A fent említett szétválasztók mindegyikére minimális karbantartási igény jellemző. a készülékek alkalmazásukkal – miután a fennmaradó veszélyes hulladék aránya a szűrt mennyiséget tekintve elhanyagolható, magas költségektől kímélhetik meg használóikat.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.