Motor- és jármű- szűrőbetétek

Környezetbarát szűrőbetétek

Környezetbarát szűrőbetétek

A környezet védelmét és az ehhez kapcsolódó új fejlesztéseket az IMEX Filtertechnika Kft. mindig szem előtt tartja:
új szűrőrendszerek, amelyek az ökológiai elvárásoknak is eleget tesznek.

A környezetbarát szűrők elve

Néhány gyártó az elmúlt években új, ökológiailag szinte tökéletes rendszert fejlesztett ki a kenőolaj- és üzemanyagszűrés területén. A sok különböző anyagból álló fémházas csavarpatronok (spin-on szűrők) helyét egyre inkább az egyszerű összetételű szűrőbetétek foglalják el.
A környezetbarát szűrőrendszerek olyan szűrőbetétekkel készülnek, amelyeknél minden alkotóelem egymástól könnyen szétválasztható és (újra)hasznosítható.
A „problematikus" fémházas csavarpatronoknál (spin-on szűrők) a különböző alkotórészek, mint acéllemez, acélrugó (bypass szelep), ragasztóanyag, papír és lakk, a dízelüzemanyaggal, olajjal vagy benzinnel együtt veszélyes hulladékot képeznek. A veszélyes hulladékok ártalmatlanítása körülményes és drága.
A környezetbarát szűrőrendszerek egyszerű szűrőbetéteinek alkalmazása mind költség-, mind környezetvédelmi megfontolásból gyorsan megtérül.

A környezetbarát szűrők előnyei:

A környezetbarát szűrők szűrőházai különösen könnyű alumíniumból készülnek.

  • a szűrőház fedelének levételekor a szűrőben lévő olaj egy visszafolyó-szelepen keresztül visszakerül a motorba (karterba), így a szennyezett szűrőbetétet hovatovább olajmentesen lehet eltávolítani.
  • a szűrőbetét anyaga nem más, mint papír és műanyag integrált filctömítéssel.
  • ennek a hulladékhasznosításban van jelentősége, hiszen a magas hőmérsékleten működő kemencékben ezeket a szűrőbetéteket káros gázok keletkezése nélkül, csupán néhány gramm hamu visszamaradásával el lehet égetni.
  • a szűrőház a motor teljes élettartama alatt rögzítve marad, majd annak kiselejtezése után egy új alumíniumtermékben teljes mértékben újrahasznosítható.
  • a jelenleg fémházas csavarpatront alkalmazó motorgyártók számára kifejlesztésre kerültek különböző átépítő-készletek, ami annyit jelent, hogy ezek felhasználásával csak a környezetbarát szűrőbetéteket kell kicserélni.

A környezetbarát szűrők alkalmazhatósága

A környezetbarát szűrők szinte minden motornál alkalmazhatók.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.