Szolgáltatások (ipari por- és olajködleválasztás)

Kulcsra kész rendszerek, A-tól Z-ig

A szaktudás értéke

A munkahelyi levegőszennyezés megakadályozása, a dolgozók és a környezet védelme rendkívül komplex feladat. Lokalizálni kell a szennyeződés forrását, figyelembe kell venni keletkezésének minden apró körülményét, helyét, módját intenzitását, mozgását.

Csak ezek ismeretében tervezhetjük meg a levegő megfelelő irányba történő elmozdítását, úgy, hogy a szennyeződéseket abba az irányba mozdítsuk, amerre mi akarjuk. Ez elszívással nem is olyan egyszerű, hisz míg fújással távolabbi területeket is elérünk, úgy ez az elszívásra már nem igaz. (Egy gyertyát el tudunk fújni 40 cm-ről, de a lángját "elszívni", sőt még megmozdítani semm tudjuk.) A szennyeződés elragadását, a szennyezett levegő mozgatását tehát úgy kell tennünk, hogy ne befolyásoljunk egyéb technológiát, ne legyünk útban semminek és senkinek.

Indokolt esetben az elszívott levegő pótlására, visszaforgatására is gondolni kell, itt újabb szempontokat kell vizsgálni, mint huzat-érzet, hőérzet, hőháztartás, zajterhelés, stb.

Fenti feladatokat sokrétűségük miatt nem képes konkrétan rögzíteni semmilyen szabvány vagy előírás, itt a fizika törvényei uralkodnak és a bonyolult számítások mellett a gyakorlati tapasztalat a legértékesebb szaktudás.

Bizonyára ismeri a 100 Ft-os kalapácsütés történetét: A háziasszony már a sokadik szerelőt hívja a nem működő mosógépéhez, mert egyik sem tudta megjavítani. Jön a mester, ránéz a mosógépre, elővesz egy kalapácsot, ráüt egyet az oldalára, mire a mosógép azonnal beindul. Ötezer! – nyújtja a markát. – Ötezer, egyetlen kalapácsütésért? – kérdi elképedve a háziasszony. Mire a mester: a kalapácsütés csak száz forint, a többi azért jár, mert tudtam, hogy hová és mekkorát kell ütni.

Sokszor a megfelelő megoldási módszer megtalálása a legértékesebb pontja egy komplett megoldásnak.

Az elszívó csőhálózat méretezésekor és tervezésekor újabb szempontok (szállítási légsebesség, csővezeték nyomásveszteség, stb.) és légtechnikai számítások figyelembevétele szükséges, mely a megfelelő teljesítményű ventillátor méretezéséhez is elengedhetetlen.

Csak ezek után következik a porleválasztó méretezése és a megfelelő típus kiválasztása.

Ipari por- és olajködleválasztás részlegünk erőssége, hogy az első pillanattól kezdve, a probléma feltárásától, a lehetséges megoldási módozatok vizsgálatán, majd a megfelelő megoldás részletes kidolgozásán keresztül, a tervezésen át, a kivitelezésig, a beüzemelt kulcsra kész rendszer átadásáig aktívan részt tud venni a folyamatban, sőt a szervíz szolgáltatás által még ezeken túl, a folyamatos üzemeltetésben is.

Nincs magára hagyott Ügyfél, nincs egymásra mutogatás !


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.