Komplett szűrők

Levegőztető szűrők

Levegőztetőszűrők

Szinte mindig lebecsüljük őket, pedig a valóságban az első igazán fontos védelmet jelentik: az olajtartály levegőztetőszűrői. Az IMEX Filtertechnika Kft. szakemberei szívesen adnak tanácsot használatukban.

Működés és alkalmazhatóság

Ezeknek a szűrőknek nagyon gyakran kis jelentőséget tulajdonítanak. Pedig elég csak arra gondolni, hogy az olajtartály légzésén ("szuszogásán") keresztül mennyi szennyezőanyag kerülhet a rendszerbe.
Mihelyt a tartályban csökken a folyadék szintje, a fizika egyszerű törvényszerűségei alapján levegő áramlik helyére. A levegővel automatikusan lebegő szennyezőanyagok ezrei jutnak a tartályba, nem beszélve arról a légnedvességről, amely aztán kondenzvíz formájában jelenik meg a hidraulikus folyadékban.

Ezért feltétlenül szükséges egy – a rendszer legfinomabb szűrőjének megfelelő leválasztású – levegőztetőszűrő beépítése.

A levegőztetőszűrő a hidraulikus folyadék ill. olaj külső behatásokkal szembeni védelmének egyik leggazdaságosabb formája.

Egyedi levegőztetőszűrő kombinációk

A mobil hidraulikában alkalmazott levegőztetőszűrők gyakran speciális szelepekkel készülnek. A konstruktőrök célja itt balesetnél vagy extrém terepviszonyok között dolgozó gép tartályából az olaj szűrőn keresztüli kifolyásának megakadályozása volt.

Nagy olajmennyiségek esetén, ipari alkalmazáskor a levegőztetőszűrőt légszárító anyaggal kombinálják, amely a levegő hatékony szárításán keresztül a kondenzvíz képződését akadályozza meg.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.