DONALDSON

Dryflo, WSO

Donaldson-Torit Dryflo, WSO

Ezen olajködleválasztók a patronos készülékeknek azon családja, amelyeket kimondottan az olaj-és emulziós ködök leválasztására fejlesztettek ki. A le nem választott olajköd egy lappangó veszélyforrás a dolgozók, a berendezések és a környezet számára egyaránt.

A Donaldson-Torit olajködleválasztó berendezések alkalmazási területei mindazon anyag-megmunkálási munkafolyamatok, melyek esetén a megmunkálás során olaj- vagy emulziós kenést illetve hűtést alkalmaznak (eszterga, marógép, CNC megmunkáló-központ, nedves köszörű, stb.). A gyorsan forgó alkatrészek és a hőtermelődés által, a felhasznált hűtőfolyadék egy része „köddé válik”, azaz olyan apró cseppek keletkeznek, melyek a levegőben lebegve a környezetre és első sorban a dolgozókra káros hatással lehetnek. A Donaldson-Torit olajködleválasztók kimondottan ezen eredetű olajködök hatékony leválasztására lettek kifejlesztve.

A Donaldson-Torit szűrőpatron az elérhető legmagasabb leválasztási szintet biztosítja. A szűrőbetétek anyaga a gyár saját fejlesztése során kimondottan az olajköd leválasztására készült. Speciális rétegeinek köszönhetően elősegíti a leválasztott folyadékok hatékony elvezetését, ezzel akadályozva, hogy azok a tisztaoldali légáramba kerüljenek, ezzel védve a környezetet.

A szűrőfelületre érkező olajcseppek a felületi feszültség elvén folyamatosan egyesülnek, és amikor elérik azt a nagyságot, hogy a gravitáció mértéke már nagyobb lesz mint a szűrőfelülethez tapadó erő és a ventilátor szívóereje együttesen, akkor elindulnak lefelé és az előszűrőn keresztül az olajcseppek gyűjtőtartályba jutnak. Az alkalmazott patrontechnológia fő előnye a regenerálódásra való képesség, ami a piacon elérhető leghosszabb élettartamot garantálja, kiváló és tartósan magas leválasztási hatásfok mellett.

A hatékony olajködleválasztás döntő tényezője a termelékenységnek és a biztonságnak. Más típusú leválasztó megközelítőleg sem tudja elérni a Donaldson-Torit által nyújtott leválasztási szintet. Mérések bizonyítják, hogy a Donaldson-Torit patronos leválasztók teljesítménye a használat közben megnövekszik és az élettartam végéig magas értéken marad. Más típusú leválasztóknál a leválasztási teljesítmény folyamatosan csökken.

Az olajköd ill. emulziós köd elragadásához és szűréséhez szükséges légmennyiség megállapításához minden esetben figyelembe kell venni az adott alkalmazás körülményeit, mint pl:

  • Munkaterület térfogata (zárt v. nyitott)
  • Kenő-, hűtőanyag típusa, minősége, viszkozitása, mennyisége
  • Kenő-, hűtőanyag bevitelének módja, nyomása
  • Megmunkálás jellege, sebessége
  • Munkadarabok mérete, anyaga
  • Megmunkálási idő
  • Egyéb külső tényezők

A Donaldson-Torit olajködleválasztó termékvonalával minden általánosságban előforduló légmennyiség igény lefedhető (300-40.000 m3/h). A helyi elszívók 2-3.000 m3/h teljesítménnyel méretüknél fogva általában közvetlen a megmunkálógépekre vagy annak közelébe telepíthetők, míg ennél nagyobb légmennyiség igény esetén már a központi kialakítás jellemző, megfelelően méretezett és kialakított csővezeték rendszerrel. A csővezeték tekintetében ilyenkor kiemelt fontosságot kap a tömítettség, olaj-állóság és a kivitelezés (lejtés, stb.)

Részlegünk nagy tapasztalattal rendelkezik a fent leírt kiválasztási és méretezési feladatok elvégzésében, a rendelkezésünkre álló források (Mérés, 3D tervezés, Jacob csőrendszer, Donaldson-Torit olajködleválasztó sorozat) pedig lehetővé teszik, hogy ügyfeleink megoldandó problémáira kompetens, komplett és kulcsra kész rendszereket kínáljunk.


Vonatkozó képgaléria


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.