JACOB

Szerelési utasítás: földelőkapocs

A JACOB földelőkapocs

A földelő kapocs gyors és biztonságos felszerelése csak néhány könnyű lépésből áll. Utólagosan is felszerelhető hegesztés nélkül a meglévő csőrendszerekhez, hiszen földelő-kapocs rögzítése a JACOB bilincshez nagyon egyszerű!

A földelőkapocs a találkozó csővezetékek elektromos összekötésére szolgál. (bizonyos esetekben, pl. robbanásveszélyes porok szállításakor szükséges, hogy a csőhálózat minden egyes fémes alkatrésze egyenpotenciálon legyen, az esetleges elektrosztatikus feltöltődés és szikraképződés kiküszöbölése érdekében)

  • Rögzítsük a bilincset végleges pozíciójában és feszességében
  • Illesszük a földelőkapcsot a bilincs rögzítőcsavarjának (min. 8 mm) túllógó szakaszára
  • Rögzítsük a földelőkapcsot 13-as villáskulccsal, vagy dugókulccsal (8-10 Nm)
  • A biztosítószeg kihúzásával engedjük a földelőkapocs két fülét a csővezeték oldalára. Mozgatással ellenőrizzük a megfelelő érintkezést. Amennyiben nem elegendő az érintkezés erőssége (pl. könyökök külső íveinél), úgy használjunk további rugókat (lásd ábra.)

FIGYELEM!

Festett csővezetékek esetén, a fémes érintkezés biztosítása érdekében, a kapocs érintkezésénél a festéket el kell távolítani (csiszolópapírral, reszelővel). Utólagos korrozióvédelemként használhatunk pl. horgany-sprayt.

EPDM gumisapkás földelőkapocs, a porszórt felületek megőrzésére

A JACOB DEKRA-EXAM tanúsítvánnyal rendelkező földelő-kapcsa csatlakozó sapkás kivitelben is elérhető, amely különösen ajánlott az eredeti JACOB porszórt csőrendszer esetén, mivel a JACOB 2010 óta kizárólag antisztatikus porfestéket alkalmaz.


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.