Komplett szűrők

Szívóági szűrők

Szívóági szűrők

Az IMEX Filtertechnika Kft. helyesen alkalmazott szívóági szűrőkkel védi a szivattyút.

Működés és alkalmazhatóság

A szívóági szűrő gondoskodik elsősorban arról, hogy a szivattyúhoz csak tiszta olaj kerülhessen. Minden szivattyú rosszul "tűri" a magas vákuumértéket, ezért a szívóági szűrőnek nagyvonalúan méretezettnek kell lennie. Függetlenül attól, hogy csak egy egyszerű szívókosárral, vagy egy "igazi" szűrővel valósítható-e meg a szivattyú gyártója által előírt szűrési érték. A konstrukciónál számításba kell venni többek között olyan paramétereket, mint a viszkozitás, az üzemi hőmérséklet vagy az áramlási sebesség.

Szívóági szűrők méretezésekor általában a 0,25 bar vákuumértéket nem szabad túllépni. Természetesen a szivattyú gyártója által megadott, a kavitációs sérülések megelőzése végett kiszámított érték a mérvadó.
A szívóági szűrők vákuummérővel kerülnek beépítésre. Az elektromos és az elektro-optikai kijelzővel felszerelt típusok lehetővé teszik (a szennyeződés által kiváltott) magas vákuumérték esetén a szivattyú leállítását.

 

 A szívóági szűrők beépítési módjai:

  • tartályban az olajszint alatt, lásd. egyszerű szívókosarak durva szűrési finomsággal.
  • tartályba épített szűrő automatikusan záródó szeleplappal, amely szűrőbetétcserekor az olaj kifolyását akadályozza meg.
  • vezetékbe épített szűrő, a szivattyú elé helyezve.

Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.