Komplett szűrők

Visszatérőági szűrők

Visszatérőági szűrők

Az IMEX Filtertechnika Kft. az olaj finomszűrésére a visszatérőági szűrőt ajánlja.

Alkalmazhatóság

A visszatérőági szűrők azok a szűrők, amelyek a kenőolaj és a különféle hidraulikus folyadékok szűrését a gép vagy berendezés működése alatt a leggazdaságosabban tudják megvalósítani. A visszatérőági szűrőket legtöbbször a tartályba, a tartályra vagy a tartályhoz telepítik, úgy, hogy a folyadék minden esetben a szint alatt kerülhessen oda vissza.

A tartályban szinte mindig akad elegendő hely egy nagyvonalúan méretezett szűrő beépítésére. A kellően nagy méretű szűrő pedig elegendő időt biztosít az olaj lassú és alapos szűréséhez. A visszatérőági szűrők esetén az 5 és 10 mm finomságú szűrés egyáltalán nem ritka.
A nagy szűrőfelület által az olaj nyugalmi állapotba kerül, „megnyugszik", így a légbuborékképződés, habosodás megelőzhető.
A visszatérőági szűrő szintén felszerelhető különféle eltömődésjelzőkkel, valamint ehhez társul a levegőztető-szűrővel történő kombinációs lehetőség is.

A visszatérőági szűrőket gyakran alkalmazzák betöltőszűrőként. A mobil hidraulikában (pl. az építőipari munkagépek esetén) gyakran nincs mód az olaj megfelelő módon történő utántöltésére, ezért a legoptimálisabb megoldást a visszatérőági szűrőn keresztüli feltöltés jelentheti.

Az RT-Filtertechnik a visszatérőági (és néhány kisnyomású) szűrőhöz ún. kombinált szűrőbetétet fejlesztett ki.
Ezek a szűrőbetétek osztottak, mindkét felük más-más szűrési finomságú szűrőanyagból készül.

A kombi-betétek kifejlesztésekor az RT-Filtertechnik mérnökei azt a tényt tartották szem előtt, hogy a durvább szűrési finomságú szűrőn a hidraulikus folyadék könnyebben áthatol, mint a finom szűrésűn. Ezért ezeknél a betéteknél az olajáram 2/3 – 1/3 arányban a durva ill. a finom szűrőn hatol keresztül. A kombinált betétek tulajdonképpen mellékáramkörű szűrést tesznek lehetővé a főáramkörben. 

 


Online Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat online.
Gyors és egyszerű.