Your filter specialist for customized solutions

A 3D szkennelésen alapuló 3D tervezés előnyei

A nagyigmándi üzem már sok éve működik a meglévő épületben, telis-tele olyan gyártóberendezésekkel, amelyeket a tervezéskor figyelembe kellett venni. Ebből adódóan meglehetősen egyedi kihívásokkal szembesültünk a modern, nagy teljesítményű porleválasztó rendszer tervezése és későbbi telepítése során.

A 3D szkennelésen alapuló 3D tervezés előnyei

A tervezés során a legnagyobb kihívást az alábbi tényezők jelentették:

  • Meglévő, több szintes üzemcsarnok, amelynek szerkezetén és a benne található zsúfolt gépészet kialakításán nem lehetett módosítani.
  • A csővezetékek ideális nyomvonalának és a rögzítő szerkezetek megtervezése
  • A leválasztott por tulajdonságainak figyelembevétele a csővezetékek méretezésekor különös tekintettel a robbanásveszélyre
  • A telepítés tervezése és ütemezése az üzem működésének, a termelés akadályozása nélkül

A 3D szkennelésen alapuló 3D tervezés előnyei

Ipari Por- és olajköd-leválasztás Üzletágunk tapasztalt szakértő munkatársai az üzemcsarnok kiterjedt szkennelése után pontos 3D-s tervezési eljárást dolgoztak ki. Az eljárás során 3D lézerszkennerrel részletesen digitalizálták az üzemcsarnok térbeli kialakítását. Ezután speciális szoftver segítségével az egész teret leképezték, majd minden apró részletet láthatóvá és mérhetővé tettek. Minden meglévő elemet figyelembe vettek: az épület rögzített elemeit az oszlopoktól a csarnok mennyezetén át a csatlakozó aljzatokig, valamint a meglévő berendezéseket is a csövektől és vezetékektől a gépekig. Még a nehezen hozzáférhető helyek is milliméteres pontossággal mérhetővé és megjeleníthetővé váltak a számítógépen.

A 3D szkennelésen alapuló 3D tervezés előnyei

Ez lehetővé tette, hogy minden részletet és lépést pontosan összehangoljunk az ügyfél elképzeléseivel, még jóval az első csavar beszerelése előtt. Az IMEX munkatársai hozzászoktak ahhoz, hogy korábban nem járhatónak tartott útvonalakat találjanak a csővezetékek számára. Ennek során nemcsak a leghatékonyabb csővezeték-nyomvonalat tervezik meg, hanem az átfedéseket is ellenőrzik (ütközésvizsgálat), így kiküszöbölve a potenciális veszélyforrásokat. 

Az IMEX Filtertechnika Kft. több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a 3D tervezés terén, immáron a 3D szkennelési technológiával is kiegészítve. Ez a részletgazdag és precíz tervezés természetesen közvetlen pozitív hatással van a projektjei biztonságos és hatékony megvalósítására. A Bayer nemzetközi mérnöki csapata pontosan ezt igazolta vissza az IMEX Filtertechnika Kft. számára.

2022. május:


„Kedves Miklós és Kivitelezői Csapat,
általánosságban meg kell erősítenem, hogy az IMEX-szel való együttműködésünk ebben a projektben nagyon professzionális volt, a reakciókészségük pozitív, a minőséggel és biztonsággal kapcsolatos különleges követelményeinkre nagyon jól ráéreztek.  Mivel a befejezéshez közeledünk, nem akarom elkiabálni, de ezt a projektet nagyon rövid és intenzív időszak alatt probléma nélkül vittük végig, Önnek és a teljes csapatnak köszönhetően.

Köszönet a projekt megvalósításáért. Jelenleg a végső fázisnál járunk, és elmondhatjuk, hogy a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban jutottunk el idáig.
 
Kérem, vigyék végig a még hátralévő feladatokat, és akkor mindannyian büszkék lehetünk majd, hogy megvalósítottuk ezt a csodálatos megoldást egy már régóta fennálló problémára."

 
Üdvözlettel:
Gino Jacobs
EMEA Engineering / Project Manager

„Sziasztok!
 Öröm volt Veletek együtt dolgozni!
Jó lenne, ha más vállalkozók csak megközelítenék a safety árnyékotokat.
 
Köszönjük!"

 
Üdvözlettel:
Horváth Zsolt
HSE Coordinator

Back to Top
Close
Close
Inquiry