Your filter specialist for customized solutions

A csúcstechnológiás termékek csúcstechnológiás üzemtechnológiát és stabil perifériatechnológiát igényelnek

A csúcstechnológiás termékek csúcstechnológiás üzemtechnológiát és stabil perifériatechnológiát igényelnek

A Prec-Cast Kft. a neves német Wolf csoport legnagyobb telephelye, Budapesttől 250 km-re, a Tokaji borvidék közelében, közvetlenül a magyar-szlovák határon található. A magyar Prec-Cast évtizedek óta tagja a csoportnak, és az Európai Unió folyamatos bővülésének köszönhetően Kelet-Európa központi és egyre fontosabb telephelyévé vált. Az üzemet 1989-es alapítása óta folyamatosan bővítették új csarnokokkal és létesítményekkel.
A regensburgi központi üzemmel fenntartott folyamatos innovációcserének köszönhetően a Prec-Cast egyre inkább önálló gyártóüzemmé fejlődött. Ennek eredményeként a magyarországi telephelyen működő vállalat a kelet-európai jármű- és elektromos ipar fontos partnerének számít.

2013-tól kezdve a gyártási területet ismét jelentősen bővítették, és új kapacitásokat hoztak létre. 2014 óta nagyméretű nyomásos öntőgépek működnek ezen a telephelyen, amelyek hajtás- és szerkezeti öntvények, valamint egyéb, nem járműipari termékek tömeggyártására szolgálnak.

Egy neves német, eredeti alkatrész beszállító vállalat számára készülő szerkezetielem-gyártási projekt részeként Európa egyik legmodernebb gyártósorát alakították ki. A projekt céljai közé tartozott a lean termelés, a kis puffermennyiség, a rövid ciklus- és átfutási idők, valamint a nagyfokú rendelkezésre állás megvalósítása. Az alkatrészeket a folyamatláncban hőkezelik, csiszolják, egyengetik, CNC megmunkálásnak vetik alá, majd 100%-ban mérik és szegecselik. A termikus utókezelés egy teljesen automatizált gyártószigetben történik. Az alumínium alkatrészek csiszolása során rendkívül magas ATEX (robbanásvédelmi) és környezetvédelmi követelményeket támasztanak. A cél az volt, hogy a teljes létesítmény üzemideje legalább 95%-os legyen.

Ehhez a szigorú követelményeket támasztó projektfeladathoz az RDW / Prec-Cast Kft. elsőre és egyértelműen az IMEX Filtertechnika Kft.-t választotta partneréül.
Rögtön az első projektmegbeszéléstől egészen a teljes megvalósításig egy szakmailag nagyon kompetens tárgyalópartnert kaptunk, közvetlenül a helyszínen. Ez lehetővé tette, hogy projektünkhöz közvetlenül Magyarországról szerezzünk be modern berendezéseket. Az üzemtechnológiával szemben támasztott követelmények nagyon szigorúak voltak, és az IMEX Filtertechnika Kft. teljes megelégedésünkre teljesítette ezeket” - fejti ki Tobias Köhler projektvezető.

Minden egyes elszívási ponton legalább V 2200 m³/h folyamatos elszívási teljesítményre volt szükség, állandó nyomásra és legalább 20 m/s légsebességre, mindamellett, hogy az elszívási pontok egyidejűségének igénye üzem közben folyamatosan változik.
Az IMEX Filtertechnika Kft. vállalta a teljes projektet, beleértve a csővezeték méretezését, tervezését, úgy, hogy a csőszakasz bármely részén és minden körülmény között biztosítva legyen a kellő légsebesség.
A csővezetékeket az innovatív JACOB rendszer elemeiből állt össze, megfelelve az vonatkozó ATEX követelménynek.
Az alkalmazott modern szűrési technológia könnyedén megfelel az aktuális előírásoknak és a szigorú kibocsátási határértékeknek. A rendszer környezettechnológiai hangszigeteléssel, illetve az energiatakarékosság jegyében a téli időszakban üzemelő hővisszanyeréssel van felszerelve.

A kültéri telepítés miatt a tűz- és villámvédelemmel, valamint a környezetvédelemmel szemben is fokozott követelmények vannak érvényben. A rendszer két földelési zónára van osztva, hogy villámcsapás esetén elkerülhető legyen a túlfeszültség a csarnokban.
A berendezések vezérlőegysége a csarnokban található. A teljes folyamat, beleértve a távfelügyeletet is, közvetlenül vezérelhető és ellenőrizhető. A berendezések interfészeken keresztül közvetlenül kapcsolódnak a gyártószigethez, így azok állapota valós időben látható a dolgozók számára. Különleges újításként a fő vezetékek speciális váltóvezérléssel vannak ellátva, így a termelés rendszerhiba esetén is tud folytatódni.

Összességében az IMEX Filtertechnika Kft. megbízható, innovatív és professzionális partnernek bizonyult.”
Tobias Köhler, projektvezető

Back to Top
Close
Close
Inquiry