Your filter specialist for customized solutions

A W3 osztályú, helyhez kötött hegesztési füst elszívók a lehető legkisebb helyigénnyel

A W3 osztályú, helyhez kötött hegesztési füst elszívók a lehető legkisebb helyigénnyel

Az IMEX Filtertechnika Kft. hosszú évek óta kiváló partneri kapcsolatot ápol a hódmezővásárhelyi Güttler Kft.-vel. Az IMEX Filtertechnika több mint 10 éve gondoskodik az optimális elszívásról a mezőgazdasági talajmegmunkáló gépek gyártójánál. A talajművelés terén vezető német innovátor magyarországi üzemében gyártja az OffSet, Master és Magnum futóműves hengert, az összes hidraulikusan összecsukható fronteszközt, valamint a teljes SuperMaxx sorozatot 3-tól 12 m munkaszélességig.

Idén az IMEX Filtertechnika 3 darab, W3 füstgázosztályú TEKA Filtercube 4H elszívót szállított a vállalatnak, amelyek az alkatrészgyártás során a robotokkal összehangoltan működnek. Az elszívórendszer gondoskodik arról, hogy minden káros emisszió elszívása és szűrése megtörténjen, és mindamellett ez a rendszer tűzvédelmi funkcióval is el van látva. 

A W3 osztályú, helyhez kötött hegesztési füst elszívók a lehető legkisebb helyigénnyel

Az IMEX azért döntött a három helyhez kötött TEKA elszívóberendezés mellett, mert mindegyik 1 m2-nél kisebb alapterületen elhelyezhető. A berendezés egy részénél ezen kívül igényre szabott megoldást kellett találni, amely állandó hozzáférést tesz lehetővé a robotok karbantartási munkái számára. E célból egy tartószerkezet segítségével a JACOB elszívócsövek a magasban kerültek kialakításra.

A TEKA berendezéseket teljesen automatikusan indítják a robotok

A TEKA berendezéseket teljesen automatikusan indítják a robotok, és elektropneumatikus szelep vezérli az elszívás helyes mértékét, így a működtetés kényelmes és az üzemelés energiahatékony.

Az IMEX Filtertechnika a tervezés és a kivitelezés során is szorosan együttműködött a Flexman Robotics vállalattal. A 3D szkenneléses technológia segítségével a rendszert úgy sikerült megtervezni, hogy az elszívók a robotrendszerek követelményeinek megfelelően kerültek méretezésre és kialakításra.
A követelmények összefoglalása:

  • W3 füstgázosztály
  • ellenőrzött és tanúsított füstgáz-szűrőpatronok
  • helytakarékos felépítés
  • Jacob moduláris csőrendszer porszórt szénacélból
  • minőségi összeszerelés
  • TEKA levegőszűrő rendszer Yaskawa robotokkal (a Flexman Robotics révén)
  • IMEX szűrőfelügyeleti rendszer (FMS)
  • országos szervizhálózat
  • rövid határidővel rendelkezésre álló, országos raktárból kiszállított pótalkatrészek

Videó IMEX 3D szkennelés

A Flexman kisfilm bemutatja, hogyan is működik a rendszer:
Video Flexman Robotics Kft.

A W3 osztályú, helyhez kötött hegesztési füst elszívók a lehető legkisebb helyigénnyel
Back to Top
Close
Close
Inquiry