Your filter specialist for customized solutions

Egyedülálló technológia a tisztaságvizsgáló kabinok területén

Egyedülálló technológia a tisztaságvizsgáló kabinok területén

Egy régi járműipari ügyfelünktől 2022-ben kaptunk megbízást arra, hogy laborjában egy IMEX DSS3 típusú, egyedi kialakítású tisztaságvizsgáló kabint telepítsünk. A vizsgálandó alkatrész tömege egy emelőkar beépítését tette szükségessé. Ez egyúttal megkönnyíti az alkatrész elforgatását és pozicionálását is a vizsgálat ideje alatt.

Az IMEX DSS3 tisztaságvizsgáló kabin működésmódja

A kabin minősített tisztatérrel van felszerelve. Ez a beépített HEPA szűrő révén garantálja, hogy a vizsgálat során nem kerül olyan külső szennyeződés a rendszerbe, amely a mérést befolyásolhatná. A részecskék leválasztása az alkatrész felületéről zárt rendszerben keringtetett folyadékkal történik. A folyadékot folyamatosan tisztítják a nagy leválasztási hatékonyságú beépített szűrőbetétek.

Egyedülálló technológia a tisztaságvizsgáló kabinok területén

Nagyobb kijelző – új kezelőszoftver

A 10"-os érintőkijelző a vizsgálatot még egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi. A teljesen új szoftver ezen kívül számos új beállítási és monitorozási paramétert is lehetővé tesz a felhasználó számára.

Levegő ionizátor elektrosztatikus feltöltés nélküli vizsgálathoz

Nagy értékű alkatrészek, pl. elektromos autó alkatrészei esetén különösen fontos, hogy a mintadarab a vizsgálat után is beépítésre alkalmas maradjon. Ezért kabinjainkban a korábban használt oldószeres vagy vizes eljárás mellett lehetőség van a részecskék ionizált levegővel történő eltávolítására is. Ez a technológia egyedülálló a piacon és jelenleg csak az IMEX Filtertechnika által forgalmazott extrakciós berendezéseken elérhető.

Folyamatos szakmai fejlődés – Workshop

A tisztaságvizsgálat az utóbbi években abszolút prioritássá vált a járműiparban. A gépgyártók folyamatosan fejlesztik berendezéseiket, hogy a legújabb szakmai előírásoknak megfeleljenek. Az IMEX Filtertechnika ezért rendszeresen szervez szakmai napokat tisztaságvizsgálati témában is, hogy az újdonságokat napra készen be tudja mutatni ügyfeleinek. Ezen kívül az érdeklődők számára lehetőség van soproni bemutató termünkben az IMEX DSS extrakciós kabinunk megismerésére és tesztelésére is.

Back to Top
Close
Close
Inquiry