Your filter specialist for customized solutions

Hozzájárulás az Ipar 4.0-hoz – az IMEX Filtertechnika FMS távfelügyeleti rendszere

Az IMEX Remote FMS egy telemetria rendszer, melyet elsősorban a technológiai elszívó- és porleválasztó rendszereink távfelügyeletére fejlesztettük ki, ugyanakkor rugalmasan illeszthető pl. szellőztető-, klíma- és egyéb rendszerekhez is. 

Hozzájárulás az Ipar 4.0-hoz –  az IMEX Filtertechnika FMS távfelügyeleti rendszere

A vállalatok sokféleképpen használhatják ki az intelligens hálózatokat. Az IMEX Filtertechnika az FMS kifejlesztésekor főként a porleválasztó berendezéseknél történő alkalmazásra összpontosított, de a rendszer természetesen rugalmasan hozzáigazítható bármilyen alkalmazáshoz, legyen szó akár szellőztető és klímaberendezésekről, kompresszorokról stb.
Az ipari porleválasztó berendezések számtalan területen megtalálhatóak: a fém-megmunkáló üzemektől az ipari élelmiszer- és vegyipari gyárakon át. Remote FMS rendszerünk internetalapú adatmonitorozás segítségével felügyeli ezeket a speciális rendszereket, hogy előre figyelmeztessen a lehetséges karbantartási problémákra, amelyek a berendezés üzemében zavart okozhatnak és költséges következményekkel járhatnak.

Hozzájárulás az Ipar 4.0-hoz –  az IMEX Filtertechnika FMS távfelügyeleti rendszere
Rendelkezésre állás: az aktuális üzemállapot villámgyors lekérdezése

A felügyelt rendszer legfontosabb adatai (pl. az üzemállapot adatai, hibaüzenetek, a nyomás vagy hőmérséklet értékei, folyadékszintek stb.) bárhonnan elérhetők. Az adatok valós időben elérhetők internet-eléréssel rendelkező PC-ről, tabletről vagy mobil készülékről, így a rendszer ellenőrizhető. Ez maximális elérhetőséget biztosít, bárhonnan és bármikor.

Hozzájárulás az Ipar 4.0-hoz –  az IMEX Filtertechnika FMS távfelügyeleti rendszere
Adatmentés: diagnosztika és optimalizálási elemzés

Az üzemállapot adatok egy külső szerveren kerülnek mentésre. Így ezek akkor is rendelkezésre állnak, ha a vizsgált rendszer ki van kapcsolva, vagy le van választva az áramhálózatról. Fontos adatok utólagosan is visszakereshetők. Az FMS így értékes elemzési forrást jelent a gyors diagnosztikához és hibaelhárításhoz, de akár kiválasztott időintervallumok összehasonlításához, üzemállapot-trendek vizsgálatához és az optimalizáláshoz szükséges mélyebb elemzések elkészítéséhez is.

Hozzájárulás az Ipar 4.0-hoz –  az IMEX Filtertechnika FMS távfelügyeleti rendszere
A rendszer biztonsága: ismerje fel a hibás működést, még mielőtt az problémát okozna

Egy bonyolult technológiai rendszerben már egy kis eltérés is olyan eseménysort válthat ki, amely az idők során komoly problémákhoz vezethet. Az FMS automatikus e-mail küldési funkciója a szerviz és karbantartó csapatot azonnal képes a hibáról értesíteni, így a reakcióidő lerövidül és elkerülhetővé válnak a komolyabb problémák. 

Hozzájárulás az Ipar 4.0-hoz –  az IMEX Filtertechnika FMS távfelügyeleti rendszere

Költségcsökkentés: nincs váratlan állásidő

A váratlan leállások és ezáltal a termeléskiesés is elkerülhető a kisebb hibás működések időben történő felismerésével és javításával. A berendezés tényleges üzemállapota alapján ideális időpontban elvégzett karbantartás csökkentheti a nem tervezett karbantartási munkákat és ezzel optimalizálja az üzemi költségeket.

Ipar 4.0: hálózatba kötött szűrési szolgáltatások a hatékonyság növeléséhez

A távoli szűrőfelügyeleti rendszerrel (Remote Filter Monitoring System) az IMEX Filtertechnika hozzájárulása az Ipar 4.0-hoz, a „dolgok internete” kialakításához, azaz a gépek és folyamatok információs és kommunikációs technológiával történő intelligens hálózatba kötéséhez. Ennek a technológiának az innovációs ereje a mért adatok, illetve a valós állapotok (pl. hideg, száraz, nedves, tele, üres) olyan hálózat számára történő rendelkezésre állításában rejlik, amely kiszámítja mindezeknek az adott technikai rendszerre gyakorolt hatását.

Az IMEX Remote FMS előnyei:

 • Gyártófüggetlen
 • Lehet akár elszívóberendezés, szellőztető vagy olajszűrő aggregát, rugalmasan alkalmazkodunk a feladathoz
 • Ipar 4.0-képes
 • Mindenhol elérhető, ahol internet van
 • Külső adatmentés a rendszer leállása esetére
 • Költségcsökkentés

Az FMS-t szívesen kínáljuk szervizszerződés keretein belül is berendezései rendszeres ellenőrzéséhez és karbantartásához.

Back to Top
Close
Close
Inquiry