Your filter specialist for customized solutions

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

A legkülönbözőbb iparágak beszállítójaként a felső-ausztriai Aspachban található vállalat alkatrészek sorozatgyártásához szükséges öntőformák előállításának teljes folyamatát kínálja a tervrajztól a kész szerszámig.

Feladatunk az volt, hogy a nagy, állandóan növekvő CNC-eszterga, -maró és csiszoló géppark számára egyedi emulzióköd-elszívó berendezést tervezzünk és építsünk be. Ennek során a középpontban a környezet, az ember és a gépek védelme állt, a különleges kihívást pedig, mint oly sokszor, a meglévő térbeli adottságok jelentették.

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

A projekt során egyvalami ismét bebizonyosodott: egy új csarnok minden hatékonysági követelménynek megfelelő tervezése egy komplex feladat, de egy meglévő ipari csarnok korszerűsítése, és a környezet- és munkavédelem valamint az energiahatékonyság aktuális előírásainak szintjére emelése már egészen másfajta kihívást jelent. Az IMEX szívesen vállalja ezt a feladatot, és számos okból fontosnak tartja a meglévő létesítmények számára az innovatív megoldások kidolgozását.

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

A cél egy központi olajköd-leválasztó rendszer felállítása volt, amely a csarnokban található mind a 26 gépet ellátja. Ehhez a teljes csarnokot 3D-s szkennelésnek vetettük alá, meghatároztuk az elszívás koncepcióját és a csővezetékeket, illetve a felállított gépeket is beleterveztük a modellbe.

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

Természetesen közben ügyeltünk az energiahatékonyságra és a lehető legnagyobb mértékű hővisszanyerés elérésére is. A feladatra egy Donaldson DMC-D6 olajködleválasztó berendezést terveztünk be a leghatékonyabb, Synteq XP technikával működő WSO szűrőpatronokkal. A berendezés kényelmesen felügyelhető, az inverter távolról is vezérelhető az IMEX által fejlesztett innovatív FILTER MONITORING SYSTEM segítségével. A berendezés paraméterei és az összes folyamat bármikor élőben ellenőrizhető, illetve az olajködleválasztó vezérlése is elvégezhető PC-n vagy tableten. Ezzel garantált a nagyfokú leállás elleni biztonság, és hosszú élettartamú, hatékony üzemelés érhető el.
Az emulzióköd-elszívó rendszerhez összesen 26, különböző kivitelű CNC eszterga- és marógép csatlakoztatását végeztük el. A csővezeték-rendszert a jól bevált Jacob bilincses rendszerrel építettük fel.
A rendszer teljesítőképessége rögtön az első beindításkor szembetűnő volt, és mostantól a lehető legjobb levegőminőséget biztosítja az üzemen belül és kívül egyaránt az ember, a környezet és a gépek számára.

Az FTR erőssége az esztergálás és a marás. Az IMEX Filtertechnika erőssége az egyedi szűréstechnikai megoldások implementálása már meglévő üzemcsarnokokba.

Központi olajköd-leválasztás minden géphez

A meglévő állomány felhasználása és adaptálása jövőbemutató modellt jelent

A meglévő objektumok adaptálása és modernizálása legtöbbször nemcsak gazdaságosabb az új zöldmezős beruházásnál az ügyfél számára, hanem környezetvédelmi szempontból is különösen fontos. Hiszen a meglévő épületállomány adaptálása esetén nem kell új területet beépíteni és lefedni, valamint nagy mennyiségű károsanyag-kibocsájtás takarítható meg, hiszen nincs szükség új építőanyagra és épületrészekre. Az IMEX Filtertechnika örömére szolgál, hogy 3D tervezőmunkája és technikája révén jelentősen hozzájárulhat az erőforrások megóvásához.

Back to Top
Close
Close
Inquiry