Your filter specialist for customized solutions

Mosófolyadékának szűrése

Mosófolyadékának szűrése
Alkatrészmosó berendezések mosófolyadékának szűrése

A modern autóipari alkatrészgyártási eljárások a legmagasabb követelményeket támasztják a szűréssel szemben. A gyártott alkatrészek tűrései egyre kisebbek. Ahhoz, hogy például a motorok, hajtóművek és elektronikai alkatrészek ezen tűréshatárokon belül hiba nélkül működjenek, a gyártóknak a gyártási eljárásokat folyamatosan optimalizálniuk kell, és a legújabb minőségi követelményekhez, valamint előírásokhoz kell igazítaniuk.
A minőségbiztosítás részeként végzett alkatrész-tisztasági mérésről további információkat itt olvashat.   
Az egyes beépítendő vagy kiegészítő alkatrészek gyártási eljárása végén gyakran egy olyan mosóberendezés ál, amelynek a tisztaságot kell szavatolnia.

Mosófolyadékának szűrése

Az alkatrészmosó berendezések üzemében a legegyszerűbb és leginkább költségkímélő megoldás a zsákos szűrőkkel történő szűrés. A zsákos szűrők hatékonysága kb. 50%, ami azt jelenti, hogy a megadott szűrőfinomság szerinti részecskék közül csak minden másodikat szűri ki.
A szűrőszákok normál felhasználás esetén készülhetnek polipropilénből és poliészterből. A normáltól eltérő, tehát magasabb vegyi kompatibilitást vagy hőmérsékletnek való ellenállást kívánó alkalmazásokhoz nylon, PTFE vagy rozsdamentes acél szűrőzsákok használhatók.

Mosófolyadékának szűrése

Ma már a legmodernebb alkalmazásokhoz a piacon elérhetők magasabb leválasztási teljesítményű zsákos szűrők. A zsákos kivitele a tipikus zsák forma, de több rétegűek is lehetnek, így hatékonyságuk akár a 99,9%-ot is eléri.
A hatékonyság mellett a szűrőfelület megsokszorozásához ugyanazon a szűrőházon belül alkalmazható ún IMEX bag filter retrofit  is. Ezeket nagy hatékonyság és sokszorosan nagyobb szűrőfelület jellemzi.

A kombináció legfontosabb előnyei:

  • Jobb részecskeleválasztás a mosófolyadékból
  • Hosszabb élettartam a delta P (nyomáskülönbség) alapján
  • ebből következően a mosóberendezés kevesebbszer kényszerül leállásra
  • A folyadék hatékony szűrése révén a tisztasági besorolás mérésénél jobb minőséget eredményez
  • A folyadék hatékony szűrése révén a mosófolyadék élettartama is hosszabb = a folyadékcsere-intervallumok is hosszabbak.

Többkamrás mosóberendezéseknél néhány mosófokozathoz automatikus visszaöblíthető szűrők is beszerelhetők. Ezen szűrőberendezések legfontosabb előnye, hogy saját nyomáskülönbség-mérés alapján teljesen automatikusan indulnak a beállított értéknél, és automatikusan végrehajtják a tisztítási eljárást. A szűrő letisztítása nem befolyásolja a mosóberendezés megszakításmentes üzemét.

Back to Top
Close
Close
Inquiry