Your filter specialist for customized solutions

Tisztasági osztályok vezetése

Tisztasági osztályok vezetése

Autóipari tisztaságvizsgálat

A modern gépjárműgyártás során felhasznált alkatrészek minőségellenőrzésének egyik kulcslépése a műszaki tisztaságvizsgálat. Ismeretes, hogy a beépülő elemek gyártása során fémes és nem fémes szennyeződések maradnak a felületeken. Ezen szemcsék - pl. motor vagy hajtómű esetén - kopási folyamatokat indítanak el. Ehhez hasonlóan az elektromos alkatrészeken megtapadt szemcsék zárlatot okozhatnak.

Tisztasági osztályok vezetése

A tisztaságvizsgálatot szintén szabványokba foglalták, mint az ISO 16232 vagy az ismertebb VDA 19 szabvány. Ezekben a négy, extrakciós eljárás alá tartozó vizsgálati folyamattal találkozhatunk, mint az agitáció, a nyomásos öblítés (pressure rinsing), az ultrahangos mosás (ultrasonic) és a teszt pad (test bench). Az általunk forgalmazott berendezések a felsorolt négy eljárásból három folyamatra használhatók  (kivétel az agitációs eljárás). A megfelelő berendezés kiválasztása után az első lépés a szennyeződések, szemcsék eltávolítása a megfelelő extrakciós eljárással, majd ezt követi a kiértékelés - általában gravimetrikus vagy mikroszkópos eljárással.

Az IMEX Filtertechnika Kft. komplett megoldást kínál: 

 • Laborkialakítás: Légtechnika üzletágunk vállalja laborhelyiségek frisslevegő betáplálásának és -elszívásának tervezését, kivitelezését és karbantartását.
 • Extrakciós berendezés: Az alkatrész méreteinek és a feladatnak megfelelően különböző gépek állnak rendelkezésre. A PALL PCC tisztasági vizsgálati berendezéseket már nem gyártják, de az IMEX DSS sorozat már sikeresen működik, mint megfelelő rendszer.
 • Pall PCC XS      IMEX DSS1
  Pall PCC S        IMEX DSS2
  Pall PCC M       IMEX DSS3
  Pall PCC L
  Pall PCC XL
  Pall PCC FR
 • Mikroszkóp: A Pall - Leica nemzetközi együttműködésének keretein belül kínálunk csomagajánlatokat a komplett tisztaságvizsgálatra.
 • Egyéb kiegészítők: szárítószekrény, analitikai mérleg, mosófolyadék, szűrőmembrán, stb.

  További információkkal kapcsolatban keresse kollégánkat:
  Győrfi István
  Mobil: +36 30 720-4677
  E-Mail: i.gyorfi@imex.filtertechnika.hu
Back to Top
Close
Close
Inquiry