Your filter specialist for customized solutions

Durva szűrő

Durva szűrő
Szintetikus szűrőszövetek

A szintetikus szűrőszöveteink progresszív felépítésű, szál alapú poliészter anyagból készülnek.

Az egyes szálak hőkezeléssel kerülnek rögzítésre. Vegyi kötőanyagok, melyek gyakran a baktériumok táptalaját képezik, a gyártás során nem kerülnek felhasználásra. A progresszív felépítés szavatolja a mélységi szűrést, mely hosszabb élettartamot és alacsony nyomásesést biztosít.

A durva szemcsés por szűrésére alkalmas szövetek (ISO Coarse) regenerálhatóak. A tisztíthatjuk őket mechanikus úton vagy ki is moshatók, a szűrőanyag szerkezete miatt azonban az út termék tisztasága nem érhető el.

A finom szemcsés por szűrésére alkalmas szövetek (ISO ePM10) egyszeri felhasználást tesznek lehetővé. Tisztításuk nem lehetséges. A festőkabinok befújt levegőjének nagy teljesítményű szűréséhez speciális szűrőszövetet kínálunk, melynek anyaga a tiszta oldalon vasalt, vagy védőhálóval bevont.

A forgalmazott szűrőszövetek szilikon-mentesek, így szabadon használhatóak festőkabinokban.

Durva szűrő
Fan Coil szűrők

A Fan-Coil szűrőbetétek széles skáláját kínáljuk, a piacon leggyakrabban előforduló berendezésekhez. A Fan-Coil szűrőbetéteket tipikusan a kisméretű szellőztető berendezésekben és a légfüggönyökben találjuk meg.

Fan Coil szűrőkazetta
Önmagában is stabil konstrukció, szintetikus szűrőszövet, nyitott pórusú PU hab vagy többrétegű polipropilén szűrőszövet alkalmazásával, amely horganyzott acél keretben, dróthálóval megtámasztva kerül rögzítésre. 

Fan Coil szűrőtömlő
Kétrétegű szűrőtömlő, melyet galvanizált acél, vagy rozsdamentes acél keretre húzunk. A varrott szűrőtömlőt egyedi méretben és tekercs formában egyaránt forgalmazzuk.

Durva szűrő
Fémhálós szűrőkazetták

A fémhálós-szűrőkazetták elsődleges alkalmazásai területe a zsírleválasztás konyhai elszívókban, valamint az olajköd leválasztás. A fémhálós-szűrőkazetták ellenállnak hő- és vegyi terhelésnek. Tisztítás után többszörösen újrahasználhatóak.
A mindenkori igényeknek megfelelően több típussal, széles anyagválasztékkal és igényre szabott méretekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Minden típus esetében többrétegű fémhálót használunk szűrőanyagként, melyet két oldalról fémráccsal támasztunk meg.

Kivitelek:

  • alumínium, galvanizált acél, rozsdamentes acél
  • sík, vagy hullámos szűrőanyag
Durva szűrő
Szűrőkazetták

A szűrőkazetták a szűrőszövetek alternatívájaként szolgálnak. Szűrőanyagként szintetikus poliésztert vagy akár üvegszálas szűrőszövetet is választhatunk. Standard kivitelben a keret anyaga galvanizált acél, de igény szerint rendelhetők nedvesség-álló karton, illetve műanyag kerettel is.

A következő szűrőcellamodelleket kínáljuk:

  • V alakban hajtogatott szűrőanyag fém támasztóráccsal és fémkerettel
  • Sík, egy rétegű szintetikus vagy üvegszálas szűrőanyag, karton vagy fémkeretbe foglalva.

Magas hőmérsékletre szánt kivitelek egyedi ajánlat alapján elérhetőek.

Durva szűrő
Z-Line szűrőcellák

A Z-Line szűrők a sűrűn hajtogatott szűrőanyagukkal térnek el az általános szűrőcelláktól. Azért, hogy azonos beépítési méret mellett, jelentősen nagyobb szűrőfelületet és portároló képesség váljon elérhetővé, a gyártás során a szűrőanyagot sűrűn, Z-alakúra hajtogatják. A hajtogatás méretét előre, azonos méretben, definiálják, ezzel garantálva az egyenletes légárameloszlást a szűrő teljes felületén. A hajtási élek állandó rögzítését ráolvasztott soroló csíkok, vagy kartonból készült soroló fogak biztosítják. A pliszírozás 2-5-szeresére növeli a szűrő felületét (a szűrő mélységétől függően).

A fent leírt tulajdonságoknak köszönhetően a Z-Line szűrőcellák messze kedvezőbb teljesítménnyel rendelkeznek, mint az általános szűrőkazetták.

A termék standard kivitelben karton kerettel rendelhető, de elérhető poliészter, műanyag illetve fém kerettel is.

Durva szűrő
Szintetikus táskás szűrők durva porra

A szintetikus szűrőtáskákat minden klímatechnikai berendezésben használhatjuk durva- és középszűrőként. Berendezéstől függően alkalmazhatók előszűrési, vagy végső szűrési fokozatként.
A progresszív felépítésű, mélységi szűrőanyagok használatával kiemelkedő szűrési tulajdonságokat érhetünk el.

A termék jellemzői:

  • Szál alapú szűrőanyag
  • Magas portartó képesség, alacsony nyomásesés
  • Szabályozott fúvódású, hegesztett szűrőtáskák
  • Egyenként rögzített táskák, horganyzott acél vagy műanyag keretszerkezettel
Back to Top
Close
Close
Inquiry