Your filter specialist for customized solutions

Olajszűrők

Olajszűrők
Tartalék olajszűrők

(betétek, csavarpatronok, vezetékbe építhető szűrők)
Cégünk kínálatában csaknem minden gyakori szűrőbetét (cartridge) és felcsavarható, fémházas szűrőpatron (spin-on) megtalálható.
Kialakításuk, szűrőanyaguk, nyomástűrő képességük, szűrőfelületük, szennyezőanyag felvevő képességük mind-mind különböző lehet.

A legtöbb motorolajszűrő rendelkezik egy ún. by-pass, másnéven megkerülőszeleppel. Ez a szelep automatikusan nyílik a szűrő eltömődésekor, amikor is a szükséges olajmennyiség már nem képes a szűrőn átjutni. A szelep kinyitása után szűretlen olaj áramlik a motorba, ezért nagyon fontos, hogy a szűrő megfelelő koszfelvevő-képességgel rendelkezzen, s a megkerülőszelep két olajcsere közt lehetőleg ne nyisson ki.
A kenési helyekre csak a káros frakciótól mentes olaj kerülhet!
A szűrők fent említett tulajdonsága különbözteti meg a jó szűrőt a gyenge minőségű szűrőtől. Egy elegendő szűrőfelülettel, ezáltal nagy koszfelvevőképességgel rendelkező szűrő megkerülőszelepe két olajcsere közt nem nyit ki, legyen szó fémházas csavarpatronról vagy szűrőbetétről.

Donaldson, MANN+Hummel és HIFI kenőolajszűrőket forgalmazunk.

Olajcentrifugák, mellékáramkörű szűrők

Bizonyos alkalmazási területen a motorgyártók mellékáramkörű szűrőt használnak a motorolaj különösen finom szűrésére. Mint a szűrő neve is jelzi, ezek a szűrők mellékáramkörben kerülnek beépítésre, s a szivattyú által szállított olaj kis részét szűrik igen hatékonyan. A mellékáramkörű szűrők nem rendelkeznek megkerülő szeleppel, miután a főszűrőn keresztül az olaj áramlása szűrten vagy szűretlenül, de állandóan biztosított. A mellékáramkörű szűrők képesek a motorolaj élettartamát meghosszabbítani, amelynek elsősorban a magas porkoncentrációjú környezetben dolgozó motoroknál van igen nagy jelentősége. A mellékáramkörű szűréshez hasonlóan a főáramkörű szűrők tehermentesítését egy olajcentrifuga használatával is megoldhatjuk. az olajcentrifugák elsősorban az olajban megtalálható koromrészecskék kiválasztását segítik elő.
Ezek az eszközök, az adott alkalmazás ismeretében utólag is felszerelhetők.

Back to Top
Close
Close
Inquiry